Timisoara va avea autobuze electrice! Vezi de cand poti circula cu ele?

Parcul auto al Societății de Transport Public din Timișoara, fostă RATT, se va îmbunătății și mai mult de anul viitor, cu 44 de autobuze electrice. Mai exact, autobuzele electrice vor fi primite. Anunțul a fost făcut vineri, 20 iulie, de primarul Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu spune cp Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrație Publice pregătește caietul de sarcini pentru licitație. „Vom face săptămâna viitoare o ședință de CLT pentru că avem un proiect super de aprobat. Am stabilit un acord de parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrație Publice prin care vom primi 44 de autobuze electrice, de 18 metri lungime autobuzul. Valoarea totală a auobuzelor este 26,4 milioane de euro”, a anunțat primarul Nicolae Robu.

Edilul Timișoarei spune că bugetul local va acoperi 2 la sută din costuri.. „Este o co-finanțare foarte redusă și iată vom ajunge să îmbogațim parcul de mijloace de transport în comun. Și în plus vom aplica pe axa de mobilitate pentru achiziția de tramvaie noi. Și pe lângă cele 30 de tramvaie Armonia câte vom avea în curând pentru că se încheie livrarea, vom avea și tramvaie noi. Eu estimez că în 2019 că vom avea și aceste autobuze electrice. Ne trebuie șoferi, cât mai mulți șoferi”, a mai spus Robu.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here