În cursul zilei de 29 septembrie, Președintele Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiș, Florica CHIRIȚĂ, a primit vizita oficială a Ambasadorului Regatului Belgiei în România, E.S. Philippe BENOIT, aflat la Timișoara cu ocazia deschiderii primului Consulat Onorific al Belgiei în orașul de pe Bega.

Înaltul oficial a fost însoțit de Ewoud ROES, Șef Adjunct al Misiunii diplomatice belgiene, Alain SCHODTS, Director Executiv al Camerei de Comerț Belgia-Luxembourg-România-Rep.Moldova (BEROCC) și Ovidiu ȘANDOR, Consulul Onorific al Belgiei la Timișoara.
Principalul obiectiv al întâlnirii l-a constituit identificarea de noi oportunități bilaterale de afaceri și investiții dar și elaborarea unei agende de lucru comună, cu acțiuni în beneficiul comunităților de afaceri din cele două țări.

În deschiderea întâlnirii, Președintele CCIAT a făcut o prezentare succintă a principalilor indicatori economici ai județului Timiș și a locului pe care economia timișeană îl ocupă în context național cât și o prezentare a activităților și premierelor camerei timișene.

“Conform statisticilor Oficiului Registrului Comerțlui, în județul Timiș operează un număr de 108 firme cu asociați din Belgia, cu o valoare a capitalului social subscris de 8.147.032 euro. Nu este o cifră semnificativă, și, de aceea, doresc să plecăm din această întâlnire cu o agendă de lucru concretă, să organizăm evenimente împreună care să permită o mai bună cunoaștere a oportunităților de afaceri, astfel ca numărul companiilor belgiene ce investesc în județul nostru să crească”, a menționat Președintele CCIAT.

În acest context, Directorul Director Executiv al BEROCC a lansat Camerei timișene invitația de a organiza, în cursul lunii mai a anului viitor când Timișoara va fi capitală europeană a culturii, „Săptămâna belgiană”, un eveniment dedicat networkingului în afaceri, având ca temă agricultura și industria agro-alimentară, un domeniu de referință al economiei timișene. Evenimentul va cuprinde un forum de afaceri axat pe întâlniri B2B, o miniexpoziție cu produse din Belgia, vizite la companii de profil, o cină de gală și o seară a culturii belgiene.
În plus, Președintele CCIAT a propus organizarea în toamna anului viitor a unei misiuni economice timișene în Belgia, la Bruxelles.

“Companiile belgiene sunt mai puțin prezente în Banat, de aceea îmi exprim întreaga deschidere pentru a sprijini organizarea acestor acțiuni. Belgia și Bruxelles-ul sunt sinonime ale valorilor europene, iar Timișoara este considerată, pe bună dreptate, unul din cele mai europene orașe din sud estul Europei. (…) Bruxelles-ul este și un important centru cultural și artistic, statut spre care aspiră și Timișoara”, a declarat E.S. Philippe Benoit, Ambasadorul Regatului Belgiei în România.

Articolul precedentLumea medicală îşi mută atenţia spre Timişoara pentru câteva zile
Articolul următorCunoașterea, descoperirile și beneficiile cercetării, sub genericul U*NIGHT – un program atractiv al evenimentului Noaptea Cercetătorilor, ediția 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.