Deputatul Alfred Simonis a demisionat astăzi din funcția de președinte de grup al deputaților PSD și va prelua funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților până în luna septembrie, atunci când ar urma să se voteze viitorul președinte al Camerei, conform „Adevărul”.

Mai exact, Alfred Simonis și-a dat demisia din funcția de președinte de grup al deputaților social-democrați pentru a putea fi vicepreședinte al Camerei Deputaților și de a ajunge președinte interimar, adică un vicepreședinte cu atribuții de președinte. O situație similară a fost și la Senat când Alina Gorghiu a fost numită președinte interimar, informează aceeași susră.

Votul de numire în funcție al lui Alfred Simonis ar urma să aibă loc la următorul plen al Camerei, cel mai probabil joi.

Conform Adevărul, după demisia lui Alfred Simonis, funcția de președinte de grup al deputaților PSD va fi preluată de către Ciprian Șerban. Deputatul PSD de Neamț a fost până în luna februarie 2022 vicelider de grup al PSD. Din luna februarie 2023 acesta a preluat funcția de vicepreședinte în Biroul Permanent.

Articolul precedentPercheziții de amploare la un grup infracțional periculos
Articolul următorDescoperă Timișoara prin intermediul tehnologiilor digitale la Flight Festival

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.