Timișorenii, așteptați duminică la Festivalul Fanfarelor, la Muzeul Satului Bănățean

Timișorenii vor avea parte de un sfârșit de săptămână inedit. La Muzeul Satului Bănățean se va desfășura, duminică, 20 iunie, cea de-a XXXIII-a ediție a Festivalului Fanfarelor.

”Retrăim împreună emoția și atmosfera Banatului boem de altădată, vremurile în care, în fiecare localitate, comunitatea se mândrea cu o fanfară, iar la oraș  duminica era ziua aceea inconfundabilă în care parcurile răsunau de ritmuri de percuție, instrumente de suflat și alămuri, impecabil strunite de tineri frumoși, îmbrăcați în uniforme apretate”, spun organizatorii.

Vor fi alături, cu muzică, ritm, voie bună și optimism, 6 fanfare: Fanfara Pro Amicitia, Fanfara Banater Musikanten, Fanfara din Giroc, Fanfara Societății Culturale Doinitorii Banatului din satul Vărădia, comuna Mercina, județul Caraș Severin, Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almăj, județul Arad și Cvartetul de tromboane al Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Festivalul va avea loc la Muzeul Satului Bănățean, duminică, 20 iunie, începând cu ora 17.

Intrarea va fi liberă, dar spectatorii vor trebui să respecte toate măsurile de protecție sanitară valabile la momentul respectiv.

Melomanii care nu pot ajunge la festival îl pot urmări în transmisiune directă pe pagina de facebook Cultură Tradițională, https://www.facebook.com/Cultură-Traditională-CCAJ-Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here