centura-timisoara

Centura de sud a orașului, tot mai aproape de a deveni realitate! Astăzi, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea a venit la Timișoara pentru a discuta de proiectele de infrastructură din județul Timiș, printre care și Centura de Sud a orașului.

Deși în ultimul timp a fost dezbătută problema centurii, unii fiind nemulțumiți de faptul că șoseaua va avea o singură bandă pe sens, reprezentanții Ministerului Transporturilor spun însă că nu a fost niciodată discuția ca centura să fie construită cu două benzi.

Nu a fost niciodată discuția ca această centură să fie la patru benzi, cu atât mai mult cu cât există niște studii de impact și acel drum deocamdată nu necesită deocamdată trecerea la un nivel de drum expres sau autostradă. Dar, acest drum ce se va realiza este un drum cu două benzi și în partea dreaptă și stângă există un acostament aproape cât o bandă. Mai mult decât atât, în proiectul nostru include, în viitor dacă va fi nevoie, lărgirea și trecerea la nivel de drum expres, iar dacă circulația va fi așa intensă trecerea la regim de autostradă. Terenul este cumpărat pentru regim de drum expres sau autostradă, dar pentru a putea da drumul investiției se va face cu câte o bandă pe sens”, spune Dragoș Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Așadar, în timp șoseaua ar putea fi lărgită și transformată în drum expres sau chiar autostradă. Momentan însă, șoferii trebuie să se mulțumească cu o șosea ce va avea doar o bandă pe sens. Reprezentanții DRDP Timișoara spun și ei că momentan centura de sud cu o singură bandă va rezolva problema traficului.

Astăzi în punctul de frontieră Moravița avem circa 200 de tiruri, dinspre Reșița mai vin eventuale câteva sute, totalul de trafic care vine pe relația aceasta de tranzit reprezintă un sfert din tot traficul. E adevărat tirurile împreună cu autoturismele fac un trafic de 3700 de vehicule, o medie zilnică anuală, deci nejustificabilă promovarea centurii la patru benzi. Ulterior dacă traficul o va cere se va putea lărgi la patru benzi”, spune Horațiu Simion, directorul DRDP Timișoara.

Președintele Consiliului Județean, Călin Dobra îl critică însă pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu care și-a arătat nemulțumirea în mai multe rânduri cu privire la centura cu o singură bandă pe sens. Acesta îi cere edilului mai bine să colaboreze pentru proiectele Timișoarei decât să pună bețe în roate.

Este un proiect foarte important pentru județul Timiș. Acum când îl putem implementa îl crititicăm, dar acum întreb și eu, centura de nord care este făcută în același model, a fost vreodată blocată de când se circulă pe ea? Știe cineva, tehnic vobind că pe viitoarea centură de sud vor exista blocaje din cauza proiectării? Nu s-a pus niciodată în discuție ca centura de sud să fie cu patru benzi. Haideți să nu mai încercăm să blocăm proiecte, s-a făcut defapt tam-tam negative asupra unor proiecte care ani de zile au fost criticate că nu se demarează, iar acum când sunt demarate găsim cu totul altceva”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Centura de sud va avea o lungime de aproximat 25 km, iar lucrările ar urma să înceapă la sfârșitul acestui an.

 

Articolul precedentRobu il sustine pe Busoi la sefia PNL desi nu cunoaste cu ce echipa va defila acesta
Articolul următorExpoziția cu participare internațională BANAT AGRALIM își deschide porțile săptămâna viitoare la Timișoara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.