Poliţiştii locali din Timişoara au intrat în alertă, după ce mai mulţi locuitori ai oraşului le-au cerut ajutorul.

Oamenii de plâng de numărul mare al persoanelor fără adăpost, care se aciuează în diverse locuri publice.

Spre exemplu, cetățenii au semnalat prezența unei persoane care obișnuiește să doarmă în stația RATT Dâmbovița, aceasta fiind preluată și predată la Centrul social de pe str. Telegrafului. Prezența altor două persoane a fost semnalată pe Calea Torontalului colț cu str. Bucovina, și în acest caz luându-se măsurile de predare a lor”, anunţă Poliţia Locală Timişoara.

Iar acestea nu sunt cazuri singulare. Un om fără adăpost a fost descoperit după ce şi-a făcut culcuşul într-o maşină abandonată, pe strada Rusu Şirianu, iar altul – în foişorul parcului de pe strada Lorena.

Alte patru persoane s-au aciuat în parcul de pe Bdul General Dragalina, iar 12 persoane și-au improvizat adăposturi în spatele pieței Mehala.

Cel mai scandalos caz a fost însă semnalat de timişorenii care au remarcat în zona centrală a oraşului, o persoană care suferă de o boală contagioasă.

„O altă sesizare la care polițiștii locali au acordat sprijin se referă la o femeie care obișnuia să doarmă în Parcul Carmen Sylva despre care se cunoștea faptul că ar suferi de TBC, motiv pentru care s-a luat legătura cu prezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase V. Babeș unde a fost transportată pentru internare pentru a nu răspândi boala”, mai spun poliţiştii locali.

Cetățenii au mai semnalat prezența a 8 căruțe cu nomazi pe str. Moise Doboșanu și alte trei persoane care dormeau peste noapte în Piața Dacia. De asemenea, alte sesizări referitoare la prezența persoanelor fără adăpost pe un teren de pe Bdul L. Rebreanu, str. H. Heine, Intrarea Doinei, str. Zenit etc sunt în lucru. În cadrul verificărilor efectuate ca urmare a sesizărilor de la cetățeni au fost identificate 10 adăposturi și 38 de persoane.

Articolul precedentPleacă migranții! Sirieni și irakieni, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria
Articolul următorGhinion curat pentru o femeie din Timișoara! Și-a pierdut plasa plină cu bani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.