Timişul va avea un buget de 657 de milioane de lei, în 2020! Proiectul va fi votat miercuri

Județul Timiș va avea un buget de  657 de milioane de lei, mai mic în 2020 față de cel din 2019, cu aproape 25 de milioane de lei.

Bugetul  judeţului Timiş se împarte în două secţiuni, una de funcţionare şi una de investiţii. Cei mai mulţi bani, 369 de milioane vor merge către secţiunea de funcţionare, iar 287 la secţiunea de dezvoltare.

În acest an sumele au fost diminuate, în mod special pentru Direcția de Asistență Socială și protecția Copilului, însă avem un buget considerabil și reușim să demarăm proiecte majore pentru județul Timiș, și în domeniul sănătății și în domeniul infrastructurii rutiere, în învățământul special. Cei mai mulți din bani din punct de vedere al funcționării va merge către Direcția de Generală de Asistență și Protecție a Copilului, iar din punct de vedere al investițiilor, spre infrastructura rutieră și domeniul sănătății”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Cei mai mulţi bani vor merge la capitolul infrastructură rutieră, şi anume 200 de milioane de lei. Din aceşti bani, 33 de milioane vor fi folosiţi pentru lucrările de reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene.  Restul de 170 de milioane de lei vor merge către investiţiile importante din judeţ, precum lărgirea la patru benzi a drumului ce duce spre Moşniţa, a drumului spre Aeroport sau a drumului ce leagă Timişoara de Autostrada A1 prin Dumbrăviţa.

La capitolul sănătate, CJT alocă 5 milioane de lei pentru reparaţii şi 17 milioane pentru investiţii, la Spitalul Judeţean. Totodată Consiliul va aloca şi 2,9 milioane de lei pentru spitalele municipale şi orăşeneşti, pentru dotarea cu echipamente medicale.

Pentru educaţie, Consiliul Judeţean a alocat suma de 25 de milioane de lei, aici intră fondurile de reparaţii la şcolile speciale din subordinea CJT, 12 milioane sunt alocate pentru programele şcolare, precum cornul şi laptele, iar alte 8 milioane merg la capitolul investiţii.

Şi capitolul cultură va beneficia de o sumă de importantă de bani. Acestui domeniu îi revine suma totală de 45 de milioane de lei. 7 milioane sunt destinate pentru acţiunile culturale din acest an, alte 7 milioane pentru investiţii, 8 milioane pentru agenda culturală, 3 milioane pentru agenda sportivă.

Bugetul judeţului Timiş urmează să fie supus votului, miercuri, în plenul Consiliului Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here