Titu Bojin: Timisoara va avea un elicopter SMURD

 

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin a avut in urma cu cateva luni contre cu omologul sau de la Arad pe tema elicopterului SMURD. Astazi Bojin a spus sus si tare ca Timisoara va avea un elicopter SMURD chiar daca va fi cumparat din banii consiliului judetean.

Când va fi mutat elicopterul de la Cluj la Sălaj și va prelua astfel și județul Bihor, în acel moment va ajunge și elicopterul de la Arad la Timișoara. Așa m-am înțeles pentru a doua oară cu domnul secretar de stat, Raed Arafat, pentru că în momentul respectiv se echilibrează balanța mai mult din punct de vedere al acoperirii teritoriale la noi la Timișoara și nu la Arad. Dacă nu se va găsi soluția ca elicopterul să vină acasă să putem prevedea pentru anul viitor cu noul consiliu cumpărarea unui elicopter SMURD. Am avut banii și anul acesta dar am renunțat momentan”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

În anul 2011, elicopterul SMURD a fost repartizat Spitalului Județean Timișoara și nu Spitalului Județean Arad, prin Ordonanța de Urgență 91/2011. Pentru că la vremea respectivă Traian Igaș era ministru de Interne, acesta a făcut tot posibilul să ducă elicopterul în județul lui. A reușit, însă doar fizic, pentru că operatorul a rămas în continuare Spitalul Județean Timișoara. În aceste condiții liderul CJ Timiș a început toate demersurile pentru ca elicopterul să ajungă Timișoara.

Elicopterul SMURD deservește județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Bihor și Sălaj. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here