Toamna la Istanbul – o experienta culturala si culinara de exceptie

istanbul

Anotimpul culorilor este si mai fascinant intr-un oras unde Occidentul si Orientul isi dau mana, intr-o armonie desavarsita de culori, arome, senzatii. Va propunem sa explorati, la inceputul lunii octombrie, fascinantul Istanbul, intr-un city-break de exceptie propus de Agentia de turism Ultramarin.

Sa te bucuri de Istanbul inseamna sa treci Cornul de Aur si sa explorezi centrul vechi din secolul XIX, unde localnicii muncesc si isi petrec timpul liber, sa faci o excursie pe Bosfor, sa te lasi leganat usor pe apele albastre si sa admiri panorama orasului. Amestecul de Occident si Orient, de vechi si nou este unul dintre cele mai fascinante experiente.

istanbul4

Istanbul, cu frumoasa linie ascutita a delicatelor minarete si a cupolelor in forma de ceapa, este orasul unor palate fantastice, decorate cu bogatiile cucerite in razboaie. In magnificul Mare Bazar, care are sute de metri de pasaje acoperite si mii de magazine si standuri stralucitoare, vizitatorii pot intelege radacinile orasului, important loc de comert cu tinuturile straine. Mai jos de Bazar se vad apele Cornului de Aur, taiate de Podul Galata, care leaga orasul vechi de cel nou. Pe strada principala, Istikal Caddesi si pe stradutele din jurul acesteia se afla o multime de magazine, cafenele, restaurante, baruri si cluburi. Aici se gaseste cea mai buna mancare din oras – tarama cremoasa – caviar rosu, midii delicioase pregatite cu orez si condiment si nelipsitul kebab. Pe langa alte bunatati specifice orasului, nu poate lipsi bautura spirtoasa raki cu gust de anason, iar daca insotiti festinul culinar de serenada muzicienilor care canta din melancolicul saz, veti putea spune ca ati trait o experienta culturala si culinara unica.

istanbul6

Din programul excursiei Agentiei de turism Ultramarin nu vor lipsi vizitarea Moscheii Suleymaniye, construita de catre Suleyman Magnificul, intre anii 1550-1589, sau a Moscheii Albastre, construita intre anii 1609 – 1616, in timpul domniei sultanului Ahmed I, in stilul islamic, clasic otoman, una dintre cele mai impresionante monumente din lume. De asemenea, se va vizita Catedrala Sf. Sofia, una dintre cele mai mari minuni ale arhitecturii, construita in forma sa actuala in anul 536 de Împăratul Iustinian, recunoscuta mondial drept una dintre cele mai mari si impresionante cladiri din lume, dar si Palatul Topkapi (simbol al Imperiului Otoman), care se afla intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor.

Detaliile splendidei excursii cu plecare in 1 octombrie, le gasiti aici:  http://www.ultramarintm.ro/d915/weekends/weekend-cu-avionul/ultimele-locuri-toamna-la-istanbul.html.

istanbul5

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here