TOP 10 cărți de dăruit persoanelor importante din viața ta

Știai că nu ai nevoie de o ocazie anume pentru a face celor dragi o surpriză, fie ea cât de mică? Cel mai frumos dar pe care îl poți face este să le oferi puțin din timpul tău, clipe de calitate petrecute alături de persoanele importante din viața ta. Pe lângă timp, perceput ca cel mai prețios cadou, cărțile rămân daruri oricând binevenite. A pătrunde în lumea misterioasă a unui roman polițist, a citi îndemnuri care-ți vor fi de folos în relație, a călători cu gândul pe tărâmurile fantastice dominate de cavaleri și dragoni înaripați, reprezintă o sursă de bogăție spirituală pe care doar cărțile ți-o pot furniza.

Pentru a-i surprinde pe cei dragi cu titluri care să le fie pe plac, trebuie, mai întâi să le cunoști preferințele. În rândurile următoare, vei citi câteva sugestii care îți vor fi utile atunci când pornești în căutarea cărților de dăruit. Vestea extraordinară e că le găsești pe toate într-un singur loc, și anume pe bookzone.ro, ceea ce înseamnă că nu trebuie să faci mai multe comenzi, ci una și bună!

Cărți potrivite pentru partenerul/partenera de viață

Preferă romanele de aventuri sau pe cele de dragoste? Îi plac cărțile polițiste, fantasy sau S.F.? Oricare ar fi preferințele partenerului/partenerei de viață, cartea aleasă și dăruită îi va fi dragă. Iată două titluri de senzație:

1 ”Un bărbat și o femeie” , care poartă semnătura celebrei autoare britanice Jojo Moyes, o carte despre emoții și iubire, despre singurătate și regăsire, despre împlinirea sufletească și, în final, despre familie.

2 ”Forma apei” – roman polițist semnat de Andrea Calogera Camilleri, dedicat pasionaților de suspans și acțiune misterioasă, presărat cu intrigi atent gândite de acest maestru al genului care, cu ironie și inteligență, a creat una dintre cele mai spectaculoase scrieri polițiste.

Cărți potrivite pentru copilul tău drag

Oamenii de știință au dovedit că acei copii cărora li s-a citit încă din copilăria timpurie, vor avea un IQ mult mai mare, imaginație și creativitate peste medie și șanse mai bune de a excela în diverse domenii. Pentru că atunci când este mic trebuie, printre altele, să îi explici ce sunt emoțiile și cum să le gestioneze, iată două cărți pe care e bine să le achiziționezi:

3 ”Curajul” de Bernard Waber, care explică într-un mod amuzant și emoționant, pe înțelesul copiilor, ce înseamnă a avea curaj. Textul acestei cărți a luat naștere după atentatele din 11 septembrie 2001 din Statele Unite și are rolul de a explica celor mici semnificația aparte și foarte importantă a curajului, în sens general și particular.

4 ”Aiurea-n tramvai” – text semnat Adina Rosetti, ilustrații realizate de Livia Coloji. O poveste care îi ține pe copii cu sufletul la gură, plină de haz și tâlc.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre cum să-l împrietenești pe cel mic cu lectura, acest articol îți poate fi de folos.

Cărțile preferate ale mamei

La mare căutare printre doamnele trecute de prima tinerețe sunt cărțile de sănătate și nutriție. De fapt, acest domeniu ar trebuie să îi preocupe pe toți oamenii. Însă, când mama se pune la curent cu ce e sănătos și bun pentru întreaga familie, vei afla și tu, garantat. Așadar, iată două titluri pe care ar fi încântată să le aibă:

5. ”Creierul din burtă” o colecție de sfaturi, indicații și descoperiri fascinante care te ajută să înțelegi mai bine propriul organism și te învață cum să îți controlezi sănătatea. Aici găsești analizate anumite regimuri alimentare și metode terapeutice pe care autorii Fabrice Papillon și Heloise Rambert au ales să le scoată în evidență.

6. ”Mâncare, sănătate și fericire. 115 rețete alese pentru mese delicioase și o viață mai bună” – cuprinde rețetele pe care binecunoscuta Oprah Winfrey le îndrăgește. Nu este o simplă carte de bucate, ci este experiența personală și culinară a uneia dintre cele mai iubite vedete de televiziune.

Titluri de dăruit pentru tata

Cărțile de beletristică pot fi oricând un cadou reușit, chiar și pentru cei mai pretențioși tați.

Iată ce titluri clasice îți propunem:

7. ”2001: Odiseea spațială” a lui Arthur C. Clarke – un SF clasic, de trecut pe lista cărților de citit într-o viață, roman care a beneficiat și de o ecranizare excepțională.

8. ”Bună seara, Melania!” al doilea roman din seria Melania Lupu al Rodicăi Ojog-Brașoveanu, o scriitură unică, o combinație inedită de suspans, tragi-comic și burlesc.

Ce cărți să-i faci cadou celei mai bune prietene/celui mai bun prieten

Prietenia adevărată nu are nevoie de dovezi palpabile, însă o carte oferită cu drag, echivalează cu o sută de zâmbete sincere. Ce să alegi pentru prieteni:

9. ”Povestea vieții mele” descrie aventuroasa existență mondenă și amoroasă a celebrului Casanova, personaj lumesc de neegalat, figură emblematică ce a definit Secolul Luminilor. După cum spunea Blaise Cendrars, Casanova nu a fost doar un insolit venețian, un libertin și escroc scandalos, ci mai ales un memorialist, filozof, poet și muzician.

10. ”Arta de a fi”, semnată de sociologul și psihanalistul Erich Fromm, o carte din sfera psihologiei care prezintă tehnici individuale de concentrare și trezire spirituală, de autoanaliză și meditație orientală, cu scopul de a spori puterea de iubire, gândirea critică, productivitatea și acțiunea creatoare.

Oricare ar fi cărțile pe care vei alege să le oferi celor mai dragi persoane din viața ta, trebuie să știi că simplul gest de a dărui și bucuria celor care primesc cu inima deschisă darul tău sincer, te vor umple de fericire și mulțumire.

Sursă foto: Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here