Topolovatu Mare imbraca straie de sarbatoare!

Sărbătoare mare într-o comună din Timiș, la 300 de ani de atestare documentară a localității. Cu acastă ocazie, aministrația locală din Topolovățu Mare va organiza diferite manifestări, în perioada 15-17 septembrie.

Cele trei zile vor fi marcate de un simpozion religios, sfințirea troiței, acordarea unor titluri de cetățeni de onoare și numeroase momente artistice oferite de ansambluri folclorice locale și soliști îndrăgiți.

Programul va fi deschis vineri, la ora 17, cu un program de recitare de poezii în grai bănățean susținut de prof. Iacob Bencei, urmat de discursul profesorului Viorel Boldureanu și de un spectacol al elevilor al școlii din Topolovățu Mare.

Ansamblul ”Junii Iosifalăului” va da startul distracției, urmat de ansamblurile ”Liebling”, ”Brestoviceana”, ”Warjascher Spatzen” și ”Junii Biledului”. Petrecerea va fi continuată de orchestra ”Busuiocul”, care va acompania interpreții Ștefan Muntenaș, Viorel Leric, Simona Boncuț și Paula Pașca.

Sămbătă, începând cu ora 15, se va organiza Cupa ”300 Old Boys” la minifotbal, vor fi premiați sportivii din echipa de skandenberg și elevii cu rezultate deosebite la învățătură. Spectacolele folclorice vor fi susținute de ansamblurile ”Junii Iosifălăului” și ”Dudeșteana”, urmate de grupul vocal-instrumental folk ”Beg’Art Group Timișoara”, formațiile ”Cu Asar” și ”Monzza Band” – Serbia.

În cea de-a treia zi, ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, va susține simpozionul „Între cer și pământ” și va sfinți troița din localitate, se vor acorda titlurile de cetățeni de onoare, iar evenimentul va continua cu concertul orchestrei ProDatina alaturi de interpreți de seamă ca și Felicia Stoian, Carmen Popovici Dumbravă, Elena Jurjescu, Ciprian Pop și Nicu Novac. Prima ediție a Zilelor Comunei Topolovățu Mare se va încheia cu un foc de artificii. Autoritățile locale invită cât mai mulți timișeni la petrecere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here