Topolovățu Mare – model de dezvoltare

Aflat în slujba cetățeanului, primarul Ovidiu Doța crede că este obligatoriu ca omul să-și respecte cuvântul dat. Aflat la primul mandat, primarul ALDE a schimbat cu totul fața comunei Topolovățu Mare.

„Oamenii s-au plâns de drumuri și de lipsa canalizării. Lucruri care le-au fost promise de mult și nu s-au realizat. Topolovățu Mare nu a avut niciun metru de asfalt, în afară de drumul european, nimic. Avem deja semnat contractul pentru asfaltarea drumului  Șuștra cu Petrovaselo. 

Când am intrat în competiție am intrat din cauza unui teren de sport, primul lucru pe care l-am realizat aceasta a fost, un teren sintetic, în luna octombrie s-a dat în folosință. Al doilea obiectiv a fost asfaltarea localității Iosifalău care e realizat în proporție de 80%.

Următoarea etapă constă în canalizarea la Topolovățu Mare, sperăm să-i dăm drumul în două, trei săptămâni. Ne zbatem pentru podul de la Ictar-Budinț. Trebuie făcut de la zero. Este un proiect finanțat prin guvernul din care ALDE face parte, Programul Național de Dezvoltare Locală.  La fel este drumul de la Cralovăț, școală și grădiniță Ictar-Budinț. Nu am neglijat nici școala, care a beneficiat de sume frumoase. Am plecat din postura de director al acestei instituții și am știut cu ce probleme se confruntă.

Mai avem trei proiecte pe fonduri europene, cu două din ele am trecut de prima etapă, suntem eligibili. Avem un proiect de un milion de euro pentru drumuri în localitatea Topolovăț și străzi în Șuștra, apoi căminele culturale din Șuștra, Iosifalău și Topolovățu Mare. Sperăm să atragem cât mai mulți bani din fonduri europene.  Nu ne putem plânge, oamenii din comunitate își plătesc taxele și impozitele, chiar am fost felicitați pentru că în proporție de 95% acestea au fost achitate la timp. Ce o să ne mai ajute pe viitor, ca bani la buget, este venirea a Cerealcom Dolj, care a cumpărat silozul de aici și care a început deja angajările.

Mai avem nevoie de timp și de răbdarea oamenilor. Încet, încet le facem pe toate, atâta vreme cât avem și suținerea guvernului PSD-ALDE, care se chinuie și chiar reușesc să se țină de programul stabilit”, spune primarul de Topolovățu Mare Ovidiu Dota

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here