Tot mai mulţi timișoreni solicită ajutorul Salvării în zilele caniculare

ambulanta 1

Canicula face victime în Timișoara.  Tot mai mulţi oameni solicită ajutorul Salvării în zilele toride. Numărul persoanelor care ajung la urgenţe pe fondul temperaturilor ridicate este în creştere la Timişoara. Nu este vorba însă doar de persoane vârstnice, care de regulă au dificultăţi din cauza căldurii.

Medicii se așteaptă în următoarea perioadă la un aflux mai mare de pacienți. “Au început să fie mai multe solicitări. Au început și pacienții cu afecțiuni cronice să se adreseze mai des Unității de Primire Urgențe, dar și persoanele mai tinere care au început să se expună la soare, să meargă la scăldat”, spune medicul Mihai Grecu,  șeful UPU Timişoara.

Medicii recomandă în special persoanelor vârstnice şi celor cu afecţiuni cardiovasculare sau neurologice să evite deplasările între orele 11 şi 18. Totodată, este necesară hidradatarea, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul de băuturi alcoolice sau cu conţinut ridicat de cofeină. În plus, hainele trebuie să fie lejere şi deschise la culoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.