Tradiţia merge mai departe! Toacele au răsunat la Giroc, înainte de Paşte

Pentru al 11-lea an consecutiv, toacele au răsunat din nou la Giroc, înainte de Paşte.

Conform tradiției, în Sfânta Zi de Marți din Săptămâna Pătimilor, Arhiepiscopia Timişoarei, în colaborare cu Primăria Giroc, a organizat Festivalul ,,În glas de toacă”, ajuns la a XI-a ediție.

Festivalul a debutat, în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, cu Slujba Deniei, oficiată de un sobor de preoți.

În continuare, credincioșii și tinerii din Parohia Giroc, îmbrăcați în costume populare, au pornit, în alai și în sunetul toacei, spre grădina de vară a  căminului cultural din Giroc, unde primăria a pregătit un număr de 33 de toace, după anii Mântuitorului petrecuţi pe pământ. Manifestarea a fost deschisă de către primarul comunei Giroc, Ionel Toma, care a vorbit despre importanța organizării unui astfel de festival. În continuare, părintele consilier Zaharia Pereș a vorbit despre importanța și semnificația toacei în spiritualitatea răsăriteană, iar, la finalul cuvântului, a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

La ediția din acest an au participat grupuri de tineri, precum și membrii Ansamblului Ghiocelul din Giroc.

Prin acest festival, organizatorii urmăresc continuarea tradiţiilor de Sfintele Paşti şi transmiterea lor, prin Biserică, generaţiilor viitoare de creștini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here