Aeroportul Internaţional Timişoara continuă trendul ascendent în ceea ce priveşte numărul de pasageri şi al zborurilor. Așadar, comparativ cu primele cinci luni ale anului trecut, anul acesta rata de creștere a fost de 66%. Mai exact, în perioada ianuarie-mai 2016 au fost 376.997 pasageri,  în timp ce în aceeași perioadă a acestui an au fost înregistrați 623.960 pasageri.

Și la peste 40% la numărul de zboruri (de la 4925  de zboruri în primele 5 luni ale lui 2016, la 6961  zboruri, în 2017). Astfel, în medie, zilnic peste 4100 de pasageri au tranzitat aerogara timişoreană în acest an.

La categoria marfă, cantitatea transportată a crescut cu 1,5%: de la 1544 de tone în primele  5 luni ale lui 2016, la 1569 tone – în aceeaşi perioadă a acestui an.

În fiecare lună înregistrăm adevărate recorduri de trafic. Acest lucru ne bucură pe de-o parte, însă pe de altă parte ne şi obligă să continuăm într-un ritm susţinut toate investiţiile pe care ni le-am propus să le realizăm pe termen scurt şi mediu până în 2020: o aerogară nouă, extinderea parcării auto s.a, pentru a asigura facilităţi suficiente de spaţii şi servicii pentru a satisface creşterea numărului de clienţi”, a declarat directorul aeroportului, Dan Idolu.

În perioada ianuarie – mai 2017, destinaţiile preferate ale pasagerilor au rămas constante: Bucureşti, Londra şi Munchen.

În total, în această vară sunt disponibile direct din Timişoara 28 de destinaţii, din care 19 destinaţii regulate externe, 4 destinaţii interne şi alte 5 destinaţii de vacanţă în regim charter.

Începând din ultima săptămână a lunii mai, au început şi zborurile charter de vacanţă.  În această vară vor fi 9 curse săptămânale spre 5 destinaţii: Antalya (4 curse pe săptămână în zilele de luni, marţi, joi şi vineri), Zakynthos (o cursă pe săptămână, în fiecare luni), Heraklion (2 zboruri săptămânale, în zilele de miercuri şi vineri), Santorini (o cursă, în zilele de duminică) şi Palma de Mallorca (în fiecare vineri).

Vă reamintim că din toamnă, mai exact din luna octombrie, au fost anunţate alte două destinaţii: Frankfurt (zbor zilnic) şi Tel Aviv (luni şi vineri).

 

Articolul precedentPeste exact trei zile începe nebunia!  Peste 150 de artiști fac spectacol la Rock la Mureș!
Articolul următorPolițiștii au descins la domiciliile a doi timișeni! Ce au găsit în casele acestora?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.