Traian Stancu (ALDE): “Funcţionarii din Timiş, proteste legitime şi de bun-simţ”

0
394

Vicepreședintele CJ Timiș, Traian Stancu susține protestele funcţionarilor din administraţia publică locală. Acesta afirmă că sunt legitime. “Oamenii au dreptate să fie nemulţumiţi de activitatea unui guvern duplicitar, cu miniştrii cu salarii de 2-3000 de euro, care găseşte bani pentru a creşte veniturile la diferite ministere, dar susţine că nu are fonduri, când e vorba de a creşte salariile şi la administraţia publică locală”.

Chiar şi în condiţii de protest, angajaţii din administraţia publică din Timiş aflaţi în grevă, au rezolvat problemele cetăţenilor care au venit la primării. “Cred că munca trebuie plătită aşa cum se cuvine, iar angajaţii să îşi primească drepturile pe care le au, iar guvernul are obligaţia să îşi folosească toate prerogativele de care dispune pentru ca cetăţenii acestei ţări să beneficieze de servicii publice oferite de profesionişti în administraţie. Avem miniştrii cu salarii de peste 2-3000 de euro, care se plâng că nu le ajung banii. Ce le-ar spune aceşti miniştri unor funcţionari în administraţia publică locală cu salarii de 9-12 milioane de lei vechi, deci de 7-8 ori mai puţin? Ar trebui ca măcar guvernanţii să nu-i mai oblige pe funcţionari să-şi publice aceste salarii jenante pe site-urile instituţiilor”, a transmis vicepreședintele ALDE Timiș, Traian Stancu.

Totodată afirmă că „soluţia există: legea salarizării, pe care guvernarea din care ALDE a făcut parte a finalizat-o, într-o formă în care şi sindicatele şi organismele internaţionale erau de acord. Acest guvern incompetent nu are însă nici dorinţa, nici voinţa de a o pune în practică, perpetuând aceste inechităţi”, adaugă acesta.

În încheiere, Traian Stancu subliniază că ALDE nu încurajează protestele, dar este de acord ca revendicările celor din administraţia publică locală să fie luate în seamă de guvern la modul serios.

Reamintim, marțea trecută mai mulți funcționari de la 55 de primării din Timiș au fost în grevă de o zi.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here