Traseistul politic Mihail Neamțu vrea să fie deputat de Timiș! Și-a mai încercat norocul și în alte județe

Traseiștii politici și viniturile par să își fi făcut casă bună în Timiș. Unul dintre cei mai instabili politicieni români, Mihail Neamțu (PMP) vrea să devină deputat de Timiș. A schimbat mai multe partide. În total a fost în… cinci. A candidat pentru un loc de deputat în 2012, la Arad, iar la București a visat să ajungă primar de sector din partea PMP, la alegerile din septembrie 2020. A pierdut rușinos de fiecare dată, dar nu s-a dat bătut. La București după ce a ieșit pe locul 4, la Primăria Sectorului 3, s-a grăbit să se autoproclame viceprimar al Capitalei. Nu a avut însă nicio șansă.

Făgăraș, Arad, București, Timișoara…

Legătura dintre cele patru orașe reprezintă doar traseul furibund al lui Mihail Neamțu după putere. Deși a bătut de nenumărate ori la poarta politicii mari, din păcate pentru el,  aceasta a rămas mereu  închisă. Neamțu s-a născut la Făgăraș în urmă cu 42 de ani. Susține că pe când era încă minor, în 1993 a devenit membru PNTCD. În 2011, Neamțu își face propria jucărie. Înființează Mișcarea Noua Republică, fondată ca o asociație cu personalitate juridică. În iulie 2012 devine președintele Partidului Noua Republică. La alegerile din decembrie 2012, Mihail Neamțu candidează  totuși din partea PNȚCD pe listele ARD, pentru un colegiu de deputat la Arad. Pierde categoric deși face show.

Fan Corneliu Zelea Codreanu

Tot în acea campanie din 2012, când se dădea arădean, Mihail Neamțu a apărut pe scenă cu o funie de usturoi pentru a alunga strigoii USL. Și tot atunci intră în atenția Centrului pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului după ce recită poezii de Radu Gyr, poet legionar. În tinerețe Neamțu publicase texte favorabile lui Corneliu Zelea Codreanu, pe care le-a regretat mai târziu. Iubirea pentru “Căpitan” l-a făcut să recidiveze în 2012…

Eternul pierzător adus să dreagă busuiocul

În 2015 Mihail Neamțu își ia concediu paternal. Se retrage din politică după ce află că va deveni tătic. Revine după doi ani și schimbă din nou partidul. În 2017 devine membru PNL, pentru ca în august 2019 să între în PMP. Ar fi trebuit să candideze la București pe listele pentru deputați, dar după ce a obținut locul 4 la alegerile din 27 septembrie, la Sectorul 3 a fost trimis să candideze la Timișoara. Aici a și fost numit președinte de filială în locul deputatului Cornel Sămărtinean. Filiala din Timiș a PMP, cu rezultate forte bune până la alegerile din 2020, a suferit un semi eșec la alegerile locale. PMP nu a intrat nici în CL Timișoara și nici în CJ Timiș. A scos însă patru primari în localități importante din județ.

Acum Mihai Neamțu este în fața unei noi provocări. Să câștige un colegiu de deputat ca timișean, dacă nu a putut ca arădean. Probabil  în cazul unui nou eșec, Neamțu își va căuta un alt partid și un alt județ unde să candideze.

5 COMENTARII

 1. Acest fanfaron,golan cu scoli facute prin biserici, cu carti care le a citit numai el si se da mare scriitor va lua o mare teapa. Timisorenii il vor arunca la gunoiul istoric al politicii. Mihaita dute tata acasa ca nici nevasta nu te mai vrea. Un CRETIN

 2. Cum se face ca partidele accepta toti circarii si parvenitii sa reprezinte Timisul la București? Gelatul asta nu este timisorean. Avem nevoie de timisoreni adevărați ca sa putem avea speranța. Acest fanfaron dupa alegeri dispare. Clasa politică este foarte slaba daca propune asemenea neica nimeni

 3. ASTA E COLEGUL DE PARTID A LUI PETROV SI UDREA? LA PUSCARIE
  https://www.click.ro/news/national/elena-udrea-iese-din-puscarie-va-fi-judecata-arest-la-domiciliu
  Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, va fi judecată în stare de arest la domiciliu în dosarul „Gala Bute”. Decizia a fost luată de un complet de la ICCJ şi este definitivă. Aceeaşi măsură se aplică şi pentru Rudel Obreja şi Tudor Breazu, complici ai Elenei Udrea în dosar.

  Elena Udrea iese din puşcărie şi va ajunge înapoi acasă, joi, după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au aprobat contestaţia sa la măsura arestului preventiv în dosarul „Gala Bute” şi au decis să fie judecată în stare de arest la domiciliu. Decizia este definitivă, iar Elena Udrea va fi eliberată din Penitenciarul de Femei Târgșor, scrie romaniatv.net.

 4. Oameni plini de ura, nu va uitati in spatele acestor cuvinte cine sta? Mihail Neamtu este un tanar intelectual, educat, citit, care sustine valorile crestin democrate.
  Timisoara este locul unde oamenii imbratiseaza orice etnie, orice origine, fara a pune etichete. Oameni buni deschideti ochii!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here