Trei autori, trei cărți, într-o triplă lansare, la Timișoara

Eveniment special pentru pasionații de literatură din Timișoara. O triplă lansare de carte va avea loc vineri, 11 octombrie, la librăria Humanitas de pe strada Eugeniu de Savoya, nr. 6.

În prim-plan se vor afla trei autori timișoreni. Adrian Petru Stepan, Cosmin Neidoni și Vero Budea sunt trei autori a trei cărți ce au genuri și stiluri diferite. Punctele de conexiune? Apartenența comună la viața culturală a Timișoarei și legăturile pe care le au încheiate cu Editura Libris. Tripla lansare de carte va începe la ora 18.30.

Ziua în care Dumnezeu a fost prin oraș este romanul lui Adrian Petru Stepan, care se anunță una dintre revelațiile literare ale toamnei. Este povestea zilei de 17 decembrie 1989 spusă din perspectiva unui copil pornit să îşi salveze tatăl arestat de miliţie pentru că primise un pachet de Crăciun din străinătate. Timişoara nu este doar locul în care băiatul îşi trăieşte aventura, ci, la fel ca în romanul anterior al autorului, Heruvim, oraşul devine personajul a cărui istorie fascinantă transformă destinele personajelor.tuturor. O poveste formidabilă în care cenuşiul ultimului decembrie comunist se isipeşte, iar copilul, alături de maşinuţa sa, o Skoda veche, trăiesc o aventură spusă cu sufletul la gură.

Cosmin Neidoni, care a publicat două cărți de eseuri, Viața la 40 de ani și Regatul celor mai frumoase depărtări, vine de această dată cu o carte de poezie, un tribut adus poeziei de dragoste a lui Pablo Neruda. Autorul se declară un naiv iremediabil care ia păpădia drept orhidee şi se încăpăţânează să rămână captiv părţii solare a existenţei. “Am rupt o floare şi am rugat-o să îmi vorbească de tine. Iar ea, frumoasa, a început să înflorească”, scrie el într-una din poemele sale.

 

 

 

Vero Budea completează tripleta de timişoreni care vor fi prezenţi vineri printre rafturile cu cărţi ale librăriei și este o debutantă în lumea poeziei. Însă publică de ani buni cronici de carte pe siteul Literatura pe tocuri. Iar numeroasele premii obţinute la concursurile naţionale de creaţie literară îi recomandă volumul de versuri tuturor celor care doresc să viseze pe versurile unor poezii sensibile. Mici și delicate capodopere, poeziile Veronicăi compun o odă închinată Poeziei, Iubirii și Visării, ca punți spre eliberarea din cotidian și ne îndemnă la manifestarea propriei personalități. Totodată, Timişoara, cu pieţele, istoria şi destinele sale, reprezintă un punct de referinţă al liricului cărţii sale – Dintr-o suflare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here