Trei conducatori auto cu permise auto false sau fără permis, depistaţi la frontieră

mita frontiera

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat, în ultimele 48 de ore, trei bărbaţi din Bulgaria şi România care conduceau autoturisme având dreptul de a conduce vehicule suspendat sau prezentând la controlul de frontieră permise de conducere false.

Duminică seară, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, s-a prezentat la volanul unui autoturism, un cetăţean bulgar în vârstă de 34 ani. După efectuarea formalităţilor de frontieră, oamenii legii i-au solicitat bărbatului să prezinte la control şi permisul de conducere, ocazie cu care tânărul a prezentat un permis de conducere bulgăresc. În urma verificărilor s-a stabilit că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document valabil, fiind fals.

Cetățeanul bulgar a declarat că a achiziţionat documentul fals din Sofia, de la o persoană necunoscută, contra sumei de 100 leva.

Tot noaptea trecută, la acelaşi Punct de Trecere a Frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră pe sensul de ieşire din România un cetăţean român, în vârstă de 26 de ani. Poliţiştii de frontieră i-au solicitat şoferului să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul auto, însă aceasta a declarat că nu are documentul asupra sa.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a stabilit faptul că bărbatul are dreptul de conducere suspendat ca urmare a unei măsuri aplicate de Poliţia Rutieră Timiş de la data de 31.01.2014.

Câteva minute mai târziu, în jurul orei 00.10, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora Moraviţa, un cetaţean român în vârstă de 47 de ani, conducând autovehiculul marca “BMW“. La controlul de frontieră efectuat, bărbatul a prezentat un permis de conducere italian care, în urma cercetărilor efectuate cu aparatura din dotare, s-a stabilit că este fals. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră s-a constatat că persoana în cauză avea dreptul de conducere suspendat.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele persoanelor în cauză lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: conducere a unui autoturism având permisul de conducere suspendat, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals; conducere a unui autoturism având permisul de conducere reţinut. La finalizarea cercetărilor urmează a fi prezentaţi procurorului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here