Trei evenimente culturale de neratat la UVT: Cristian Tudor Popescu, Doru Căstăian și spectacol stradal de poezie

Pentru publicul iubitor de cultură și pasionat de dezbateri intelectuale, avem plăcerea de a anunța trei evenimente de excepție la Universitatea de Vest din Timișoara, care vor avea loc în cadrul Săptămânii de Inițiere. Aceste evenimente aduc în prim-plan subiecte deosebit de interesante și personalități remarcabile, cum ar fi Cristian Tudor Popescu și Doru Căstăian. Încheiem săptămâna cu spectacolul stradal de poezie – „Balcoolaurul și gladiautorii”.

Marți, 26 septembrie, de la ora 17:00, vă invităm la o discuție captivantă „Despre potențialul (post) umanist al științei”. Invitatul nostru, Doru Căstăian, este profesor de ştiinţe socio-umane la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galaţi şi la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, profesor asociat de gândire critică şi bioetică la Facultatea de Istorie, Filosofie şi teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Evenimentul va avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara, în Aula Magna. Moderatorul evenimentului, Conf. Univ. Dr. Mădălin Bunoiu, prorector UVT, va asigura o discuție interactivă și provocatoare.

Miercuri, 27 septembrie, începând cu ora 17:00, în Aula Magna UVT, Cristian Tudor Popescu se întâlnește cu tinerii din Timișoara pentru un dialog captivant, „Despre manipulare în presă”. Moderatorul evenimentului va fi talentatul Robert Șerban, care va ghida discuția și va asigura un schimb constructiv de idei între Cristian Tudor Popescu și publicul prezent. Pentru a participa la acest eveniment, vă rugăm să vă înregistrați în prealabil, prin completarea formularului de înscriere.

După un succes răsunător la prima ediție din luna mai, suntem încântați să vă invităm la cea de-a doua reprezentație a spectacolului „Balcoolaurul și gladiautorii”. Pe data de 30 septembrie, ora 20:00, Piața Sf. Gheorghe din Timișoara va găzdui din nou spectacolul stradal de poezie, inspirat din volumul Cuprins: Cenaclul Pavel Dan, o antologie semnată de Eugen Bunaru. Interpreții acestui spectacol sunt talentatul Bogdan Spiridon și un grup de 13 studenți-actori. Light design: Florian Putere. Sound design: Sebastian Hamburger. Concept costumație: Gabriela Strugari. Scenariu și regia artistică: Sabin Popescu.

Acest eveniment are un caracter interdisciplinar, fiind o colaborare între Facultatea de Muzică și Teatru și Facultatea de Litere, alături de specialiști din domeniul teatrului. De asemenea, este implicat cel mai longeviv cenaclu literar din țară, Cenaclul „Pavel Dan”.

„Diversitatea evenimentelor culturale din perioada deschiderii anului universitar se constituie în momente de neuitat pentru studenți și pentru publicul larg și reprezintă maniera privilegiată prin care artiștii din cadrul comunității noastre universitare se remarcă și în această toamnă, sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”. Vă așteptăm cu bucurie la UVT! Arta este în mijlocul comunității!”, a transmis rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.