Trei pakistanezi opriţi la graniţa cu Serbia. Cum au încercat să treacă ilegal frontiera

 

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat trei cetăţeni pakistanezi care au  încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România.

Ieri seară poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – I.T.P.F. Timisoara au observat, cu ajutorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica, trei persoane care au trecut ilegal frontiera, dinspre Serbia spre România, deplasându-se pe jos, peste câmp. Imediat poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, fiind depistaţi trei bărbaţi, care nu vorbeau limba română, pe care i-au transportat la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 17 şi 27 ani. Aceştia au declarat că au trecut frontiera pe jos din Serbia în România cu scopul de a ajunge în Italia, unde se află rudele lor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată fiind anunţate şi autorităţile sârbe, pentru cercetarea în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here