Muzeul Naţional al Banatului din Timișoara aduce în fața vizitatorilor trusa cu pistoale de duel a lui Alexandru Ioan Cuza, revolverul regelui Ferdinand I și revolverul generalului francez Henri Berthelot, dar și alte obiecte valoroase din colecția MNIR, inovații tehnice înnobilate de o restaurare minuțioasă.

Obiectele fac parte din expoziția temporară ”Fețele noi ale armelor vechi”, un evenimente organizat de Muzeul Național al Banatului împreună cu Muzeul Național de Istorie a României.

“În cadrul evenimentului „Fețele noi ale armelor vechi” vor putea fi admirate o serie de arme de foc folosite în Primul Război Mondial, eveniment de primă importanță pentru istoria umanității și pentru istoria României, și anume: pistol semi-automat Roth-Steyr M. 1907, revolver Mosin Nagant M. 1895, pușcă Lebel Fusil dʼInfanterie M. 1886, carabină Mauser Gewehr 98, pușcă Mauser M.1895, mitralieră Chauchat (CSRG) M.1915 și mitralieră Hotchkiss M.1914, precum și grenade și tuburi de proiectile. Aceste obiecte valoroase din colecția MNIR sunt adevărate inovații tehnice care au fost înnobilate de o restaurare minuțioasă și constrângătoare din punct de vedere estetic și științific. ”Fețele noi ale armelor vechi” este o expoziție de excepție, adusă la Timișoara cu sprijinul Consiliului Județean Timiș”, anunţă Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara.

Expoziţia va fi deschisă la Bastionul Maria Theresia, str. Martin Luther nr. 4, în perioada 15 august – 02 septembrie 2020, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

Intrarea este gratuită pentru elevi, studenți și pensionari, pentru celelalte categorii, biletul de intrare este 10 lei.

Articolul precedentCe încălțăminte trebuie să porți în funcție de sportul pe care îl practici? Iată 3 activități care necesită echipament specific!
Articolul următorRecord de noi îmbolnăviri! 1.415 cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.