Ultimele modificări aduse Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală

Lucian Heius- director Finante Publice TM

Ultimele modificări aduse Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală vor fi dezbătute, pe larg, mâine la Timișoara. Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în colaborare cu Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice organizează un seminar de informare și clarificare a celor mai importante modificări și completări aduse Codului fiscal și Codului de Procedură Fiscală.

Evenimentul va avea loc mâine, de la ora 10.00, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri. Totodată, acesta se înscrie în sesiunile de informare și instruire a agenților economici asupra unor aspecte legislative naționale și europene pe care CCIAT le organizează în colaborare cu administrația publică locală, cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu, cu alte entități de interes.

Seminarul va fi susținut de specialiști din cadrul Direcției Regionale a Finanțelor Publice Timișoara. “Acest seminar face parte dintr-o acțiune mai amplă pe care o are ANAF la nivel național, de a veni și de a ne asuma un rol activ și de a veni în întâmpinarea contribuabililor, pentru a le explica și lămuri toate modificările care s-au produs în legislația fiscal. Unde este cazul, de a le da soluții la anumite spețe pe care ei le întâmpină în activitatea comercială. Eu sper să fie un seminar foarte util, mai ales că se estimează peste 200 de firme participante, iar a sfârșitul zilei de mâine și noi și dânșii să spunem că am mai făcut un pas între a închega și a da Fiscului o față mai umană decât cea pe care o avem astăzi”, spune Lucian Heiuș, directorul general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice.

Potrivit șefului Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice, după modificarea Codului Fiscal, cele mai multe întrebări ale cetățenilor sunt în sfera TVA.

Temele dezbătute privesc modificările aduse Codului de Procedură Fiscală și Codului Fiscal în domeniul taxei pe valoare adăugată, modificări cu privire la impozitul pe profit și modificări aduse Codului Fiscal în domeniul impozitului pe venit și contribuțiilor sociale.

Participarea firmelor este gratuită pe baza invitaţiei.

CCIAT

În plus, conducerea CCIAT vor să înființeze un birou unic de informații la sediul instituției pentru a ajuta mediul de afaceri să se informeze mai ușor, fără a parcurge mai multe drumuri de la o instituție la alta. “Datorită faptului că mediul de afaceri trebuie să se informeze ducându-se de la instituție la alta, avem inițiativa de a înființa un birou unic, nu este vorba despre biroul unic care a funcționat odată la Registrul Comerțului de pe lângă Camera de Comerț, este vorba despre un birou unic. Specialiștii de la instituțiile deconcentrate vor veni la sediul CCIAT o dată pe săptămână, timp de 4 ore și vor putea da informații primare firmelor interesate”, a transmis Florica Chiriță, directorul general CCIAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here