Ultimele restricții ce vizează localități din Timiș intră în vigoare de vineri

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Ovidiu Virgil Drăgănescu, joi seară, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș.

Anexele sunt întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 1015/23.09.2021.

În cadrul ședinței de joi, comuna Bara a fost trecută pe anexa 1, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1.000 de locuitori, alături de Bucovăț și Moravița. Când incidenţa depăşeşte 7,5 la 1.000 de locuitori se interzice circulaţia persoanelor nevaccinate în intervalul orar 20:00 – 5:00 şi se reduce programul centrelor comerciale. În timpul săptămânii acestea trebuie să închidă la ora 18:00.

Comuna Ghiroda a fost trecută pe anexa 2, alături de Cenei, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică de 7,5/1.000 de locuitori. Când incidența depășește rata de 6/1.000 locuitori se impun restricții de deplasare în zilele de vineri, sâmbătă, duminică în intervalul orar 20:00-05:00. Vor fi exceptate de la restricțiile de deplasare persoanele care au primit schema completă de vaccinare.

Comunele Cărpiniș, Lenauheim și Șandra au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică de 3/1.000 de locuitori.

Pe anexa 4 se găsesc deja Giarmata, Topolovățu Mare, Giera, Ghizela, Săcălaz, Boldur, Birda, Brestovăț, Lugoj, Ciacova, Gătaia, Recaș, Remetea Mare, Sânmihaiu Român, Uivar, Bethausen, Coșteiu, Curtea, Darova, Jamu Mare, Racovița, V.V. Delamarina, Cărpiniș, Lenauheim și Șandra.

În aceste localități se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

Competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-2:00. De asemenea, activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-2:00.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de vineri, 24 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here