Un audit SEO îți poate arăta situația actuală a site-ului tău

In conditiile in care nenumarate afaceri au de suferit din cauza raspandirii la nivel global a coronavirusului, inclusiv in Romania, antreprenorii cauta diferite modalitati prin care sa evite falimentul. In aceste vremuri promovarea joaca un rol mai important ca niciodata pentru ca afacerile trebuie sa ajunga in fata publicului potrivit. Aici intervine ClickBrainiacs cu cele mai bune si mai eficiente solutii, iar un audit site poate fi alegerea ideala pentru a incepe.

Pentru orice afacere

Un audit pentru site-uri este potrivit indiferent de natura acestuia, putem vorbi de site-uri de stiri, cu jocuri online, magazine care comercializeaza diferite produse, site-uri ale firmelor si nu numai. Posibilitatile sunt nenumarate, iar ClickBrainiacs pune la dispozitie o unealta de folos pentru alcatuirea unui plan prin care sa se dezvolte orice afacere.

Iti pui site-ul la punct

De asemenea, prin intermediul auditului sunt identificate o serie de informatii importante de care se tine cont pentru punerea la punct a site-ului. Astfel, se poate imbunatati vizibilitatea la cautarea anumitor cuvinte cheie prin faptul ca se analizeaza datele meta integrate intr-un site si se evidentiaza erorile prin care motoarele de cautare nu pot indexa continutul.

E nevoie de un proces amplu care se pune in practica pas cu pas, iar mai departe se analizeaza succesul cuvintelor cheie pentru site in comparatie cu cele ale competitorilor. Pe aceasta cale se intelege mai bine modul de lucru al acestora din urma si de unde provine succesul prin care isi atrag vizitatorii, iar tactici similare pot fi adoptate cu usurinta.

Mai mult, se pot deschide noi usi prin care sa se promoveze propria afacere precum boguri sau site-uri care aduc lead-uri bogate, iar aceste surse care pana acum poate nu erau luate in calcul pot fi identificate in urma auditului.

Bineinteles, exista o multime de factori care pot atrage sau indeparta vizitatorii, de la link-uri care nu duc nicaieri, URL-uri prea lungi sau incarcate, continut ascuns si nu numai, fiecare dintre acestea pot avea o mare influenta. Din nou, asemenea probleme pot fi identificate cu usurinta si indepartate rapid.

Continutul joaca un rol esential, iar acesta trebuie sa fie bine optimizat. Posibilitatile sunt nenumarate in acest sens, iar toate detaliile conteaza, de la titluri, intertitluri, tag-uri, imagini si nu numai. Auditul analizeaza toate paginile si din punctul de vedere al layout-ului si design-ului, iar paginile care nu au atins performantele dorite pot fi adaptate in asa fel incat sa fie cat de eficiente se poate.

Cuvintele cheie trebuie sa fie distribuite uniform pentru ca au apus de mult vremurile in care site-urile ce isi incarcau paginile cu nenumarate cuvinte cheie ajungeau in primele pozitii. Astazi totul trebuie sa fie natural, iar spam-ul si continutul duplicat este penalizat de motoarele de cautare, ceea ce duce la scaderea autoritatii oricarui site.

Analizarea statisticilor reprezinta o alta modalitate potrivita prin care se poate imbunatati un site. In functie de rezultatele impartite pe ore, zile, saptamani si luni e mai usor de inteles obiceiurile vizitatorilor, motiv pentru care si continutul trebuie sa fie adaptat in acest sens. Fie ca vorbim de articole noi, produse si servicii, campanii de email marketing, fiecare dintre acestea se pot sincroniza cu usurinta pentru eficienta maxima.

In cele din urma experienta de care au parte utilizatorii e cea mai importanta. Astfel, site-urile trebuie sa se incarce repede, continutul sa fie adaptat intereselor si sa fie bine asezat in pagina, asemenea detalii fiind cele care fac diferenta. Primele pozitii in cautari sunt ocupate de site-urile care asigura o experienta placuta utilizatorilor de pe toate platformele, de la telefoane si tablete pana la laptopuri si calculatoare. Cu ajutorul unui audit site prin ClickBrainiacs se identifica cu usurinta modalitatile prin care se poate imbunatati functionalitatea unui site pentru ca vizitatorii sa isi petreaca cat mai mult timp.

Avand acces la toate aceste informatii se pot pregati campanii de promovare cat mai eficiente care sa ajunga direct la publicul tinta si sa aiba efectul dorit. Efectuarea unui audit se recomanda de doua, trei ori pe an pentru orice site pentru ca aceasta practica permite identificarea din timp a potentialelor probleme si remedierea imediata a acestora cand totul inca este simplu. Asadar, oricine poate obtine cele mai bune performante ale site-ului sau prin intermediul solutiilor puse la dispozitie la ClickBrainiacs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here