Un cioban a murit după o bătaie pentru… un loc de pășunat!

Scandal monstru noaptea trecută, cu sfârșit tragic. Cinci ciobani s-au luat la bătaie cu bâte și pietre, iar în urma  loviturilor, unul dintre ei a decedat.

Totul s-a întâmplat în județul Hunedoara, în munții Retezat. Cei cinci ciobani au mai avut altercații și în trecut, se pare că pe locul de pășunat.

Incidentul a fost sesizat, seara trecută, la 112 iar salvamontiștii și jandarmii montani au plecat spre locul faptei. Câns au ajuns la fața locului, trei persoane erau rănite, iar una nu mai prezenta semne vitale. Imediat au chemat întăriri.

”În data de 9 iunie a.c., în jurul orei 19.00, a fost sesizat printr-un apel la numărul de urgenţă 112 un conflict între ciobanii aflaţi în zona şaua Paltina, din Retezat. Apelul a fost efectuat de către unul dintre ciobani, care a menţionat că a fost lovit şi are nevoie de îngrijiri medicale. Către zona în care se aflau ciobanii implicaţi în conflict au pornit 4 jandarmi montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag, 3 salvamontişti din cadrul formaţiunii Uricani, precum şi 2 poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Uricani. Jandarmii montani, poliţiştii şi salvamontiştii au ajuns în zona Şaua Paltina în jurul orei 23.00 şi au constatat că la conflict au participat cinci ciobani. Trei dintre aceştia erau răniţi şi li s-a acordat primul ajutor de către salvamontişti. Totodată s-a constatat că un alt cioban nu mai prezenta semne vitale. Având în vedere situaţia constatată, către zona şaua Paltina au pornit alţi 5 jandarmi montani, 12 salvamontişti, pentru a transporta cele trei persoane rănite, 5 poliţişti şi un reprezentant al Serviciului de Medicină Legală”, a declarat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, conform celor de la Mesajerul Hunedoarean.

S-a deschis o anchetă în acest caz, pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat și cine se face vinovat de moartea ciobanului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here