Un deținut a evadat, la Timișoara! Este stare de alertă

Spread the love

Astăzi, în jurul orei 7.30 un deținut de la Penitenciarul Timișoara a evadat! Reprezentanții Penitenciarului au constatat în această dimineața au constatat că deţinutul KOVACS SANDOR-GYORGY, în vârstă de 36 de ani, condamnat definitiv la 2 ani, 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, clasificat în regim deschis, a plecat punctul de lucru exterior FAN CURIER.

Pentru prinderea deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Menționăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deținere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, transmit reprezentanții Penitenciarului Timișoara.

Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Timișoara, la numărul de telefon: 0256/200030, 0752.090.228

UPTATE

Deținutul care a evadat a fost prins în urmă de puțin timp, pe raza localității Ianova.

”Deţinutul care, astăzi, 22.01.2020, a părăsit un punct de lucru de pe raza localității Timișoara, a fost identificat și capturat, în jurul orei 09.00, în localitatea Ianova, jud Timiș, de către o echipă de căutare constituită din polițiști de penitenciare, angajați ai Penitenciarului Timișoara. În legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. De asemenea, pentru deținut se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere că fapta săvârșită este asimilată evadării, reiterăm că aceasta se pedepsește conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, transmit reprezentanții Penitenciarului Timișoara.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here