Un elev din Timiș s-a calificat la faza internaţională a concursului de Public Speaking! Are însă nevoie de ajutor să ajungă la competiție

Un elev din clasa a XI-a de la Liceului Teoretic ”Grigore Moisil” din Timişoara, s-a calificat la faza internaţională a concursului de Public Speaking organizat în fiecare an de E.S.U. (The English Speaking  Union).

Radu Suciu a obţinut Premiul I la faza naţională, precum şi premiul James Moulder for Fluent and Creative Speaking după ce în prealabil a câştigat premiul 1 la toate fazele.

În cadrul concursului, participanţii trebuie să creeze şi să prezinte un discurs pe o temă selectată la nivel internaţional, având o limită de timp (între 4 minute şi 30 de secunde şi 5 minute şi 30 de secunde pentru grupa de vârstă 16 – 20). Tema pentru fazele locală, judeţeană, regională şi naţională a fost anul acesta „Peace is not an absence of war”. Pentru etapa internaţională participanţii trebuie să pregătească un discurs pe tema anterioara şi unul pe tema „To define is to limit”.

Concursul se desfăşoară în 50 de ţări, are mai multe etape (locală, judeţeană, regională şi naţională), dar la ultimele două pot participa doar elevii între 16 – 20 de ani. Reprezentantul României este ales în urma etapei naţionale, şi participă la ultima etapă, cea internaţională. Pentru al doilea an consecutiv această onoare revine liceului nostru, prin elevii noştri deosebiţi de talentaţi.

Elevul Radu Suciu are o bogată activitate atât în ceea ce priveşte Public Speaking, participând de 5 ani la acest concurs, cât şi in cadrul cluburilor de dezbatere, făcând parte din lotul naţional care va reprezenta România la campionatele mondiale din Bali 2017, câştigând numeroase premii întâi atât la individual cât şi la echipe la diverse concursuri naţionale şi internaţionale. E.S.U. acoperă cheltuielile cu transportul, cazarea şi masa elevului calificat. Faza internaţionala a concursului se va desfăşura la Londra in perioada 8-16 Mai 2017. Dar el este minor, deci nu poate părăsi ţara neînsoţit. Din păcate, începând de anul acesta, nici Ministerul Educaţiei, nici Inspectoratul Şcolar Judeţean nu mai acopera costurile aferente însoţitorului, această sarcină revenind școlilor de care aparţine elevul. Discuţiile cu cei de la ESU ne-au dat de înţeles ca suma necesară pentru cheltuielile insoţitorului ar fi de 600-700 de lire”, spune Ramona Faur, reprezentant al Inspectoratului Școlar Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here