Prim-divizionara de rugby SCM Timişoara a făcut primele antrenamente din anul 2022. Ședințele de pregătire au loc „indoor”, cel puțin în prima săptămână, din pricina temperaturilor scăzute și a faptului că terenul stadionului Gheorghe Rășcanu este înghețat.

Astăzi, antrenamentele se desfășoară cu sprijinul partenerilor, la o „sală de fitness” şi la arena Constructim de la Dumbrăvița, în balon.

Programul sezonului 2022 nu a fost stabilit încă, dar „leii” de la Timișoara știu sigur că vor juca finala Cupei României, cu Știința Baia Mare, la 2 aprilie, meci amânat din 2021.

După plecarea lui Stelian Burcea, antrenorul principal Valentin Calafeteanu va fi ajutat în noul sezon de Mihăiță Lazăr, care își va continua și activitatea de jucător.

Alături de echipă se va pregăti Iulian Macovei, rugbist de la echipa italiană Colleferro Rugby 1965 și component al naționalei U20 a României, dar există și o despărțire.

„Lotul va rămâne în linii mari același. Ne despărțim de Gigi Militaru, căruia vrem să-i mulțumim pentru tot ceea ce a făcut în tricoul Timișoarei și pentru contribuția la trofeele obținute. El se afla la final de contract și, din păcate, nu am reușit să ajungem la o înțelegere pentru prelungirea contractului. Îi dorim succes în tot ceea ce va decide să facă de acum înainte. Cât despre Macovei, acesta este jucător de treisferturi și sperăm să ne poată ajuta în noul sezon”, a spus Dănuț Borzaș, manager SCM Rugby Timișoara.

Vor absenta motivat în această perioadă cei trei jucători convocați la naționala de seniori, căpitanul Vlad Neculau, Gabriel Rupanu și Ciprian Chiriac. Rupanu și Chiriac sunt deja în grupul „stejarilor”, în vreme ce Neculau a fost depistat pozitiv la Covid-19 și se va prezenta la lot săptămâna viitoare, după perioada de carantină.

Articolul precedentChiar dacă a fost weekend, numărul infectărilor cu SARS-COV-2 a rămas mare! În Timiş, rata de infectare la „cote înalte”
Articolul următorAvarie majora in sensul giratoriu din Calea Buziasului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.