consilieri locali

Consiliul Local Timișoara a aprobat astăzi peste un milion de lei de la bugetul local pentru lucrări la Arhiepiscopia Timișoarei. În ședința de plen de astăzi,  consilierul local Radu Țoancă a propus un amendament prin care suma de 145.000 de lei destinată cultelor religioase minoritare să fie alocată cultului ortodox.“Conform ultimului recensământ, 86% din timișoreni sunt ortodocși. Nu spun să dăm pentru că am dat la greco-catolici sume care sunt peste ponderea lor. La neo-protestanți, reprezentanții să se întâlnească, să vină la domnul Mihai Costa cu o adresă în care dumnealor să își asume un clasament al investițiilor”, spune consilierul local Radu Țoancă.

Acesta a fost respins, la propunerea primarului Nicolae Robu, care a explicat că nu e bine să taie finanțarea unor culte aflate în minoritate într-un oraș multietnic. “Cred că trebuie să lăsăm și categoria alte culte cu acea sumă, așa cum a fost ea. Când vor veni proiectele concrete din partea conducerilor cultelor respective, vom avea în vedere”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Suma alocată cultului ortodox a fost de aproape un milion două sute de mii de lei, în condițiile în care suma solicitată a fost de nouă milioane. Hotărârea de alocare a unor sume de bani cultelor religioase vine la o lună de când a fost aprobat noul regulament de finanțare a bisericilor.

Articolul precedentTrafic în creştere la Aeroportul Internaţional Timişoara
Articolul următorFără apă la robinete în zona Splaiul Tudor Vladimirescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.