Un nou seminar marca CCIAT! Firmele din Timiş au aflat noutăţile din legislaţia muncii!

Peste 300 de reprezentanți ai companiilor timișene au participat la seminarul privind relaţiile de muncă dintre angajaţi şi angajatori, sănătatea şi securitatea salariaţilor.

CCIAT în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Timiș au organizat un seminar unde au fost prezentate, interpretate și dezbătute noutăţile legislative şi normele metodologice de aplicare a reglementărilor în domeniul legislației muncii, respectiv: Modificările Codului Muncii privind O.U.G. 53/2017 prin care s-a modificat Legea 53/2003, H.G. 905/2017 privind Registrul general de evidență a salariaților și O.U.G. 82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Vom face o conștientizare a angajatorilor legat de acest transfer al contribuțiilor de la angajator la angajat. Eu cred că nu vor scădea salariile în nici un domeniu. Sunt convins că Guvernul României va găsi soluții – se lucrează încă la legea salarizării, se mai pot face îmbunătățiri, astfel ca în final această lege să mulțumească pe toată lumea”, a declarat Pavel Kasai, inspectorul şef al ITM Timiş.

La eveniment a fost prezent şi Danteş Nicolae BRATU, Inspector General de Stat, Inspecţia Muncii, care a concluzionat: „Este un seminar în cadrul unei campanii naționale promovate de Inspecția Muncii, o campanie de conștientizare atât a angajaților cât și a angajatorilor. Participă sindicate, patronate, mediul academic, mediul de afaceri. (…..). Tema trecerii contribuțiilor nu depinde de noi, nu este în atribuțiile instituției noastre, dar din câte știu cred că salariile nu vor scădea”.

Seminarul se înscrie în programul anual al CCIA Timiș de informare și instruire a firmelor cu privire la reglementări europene și naționale, care a debutat în acest an cu seminarul privind legislația muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here