Undă verde pentru lărgirea la patru benzi a drumului care trece prin Dumbrăvița

Drumul care leagă Giarmata de Timișoara ar putea fi lărgit la patru benzi. Președintele Consiliului Județean, Sorin Grindeanu, este încrezător și spune că proiectul ar urma să fie finanțat din fonduri europene, accesate prin Programul Operațional Regional.

Consilierii județeni au aprobat astăzi două proiecte de hotărâre care vizează investiția de 11 milioane de euro din bani europeni. Reamintim, foarte mulți locuitori s-au opus proiectului, însă astăzi acesta a fost votat de consilierii județeni. Potrivit președintelui CJ Timiș, Sorin Grindeanu, în ciuda opoziției unora dintre localnicii din Dumbrăvița, proiectul va fi benefic pentru comună, cu atât mai mult cu cât extinderea drumului prin Dumbrăvița la patru benzi nu exclude descărcarea de pe autostradă care ar urma să fie realizată la Sânandrei.

Grindeanu- presedinte CJ Timis

Totodată, Consiliul Judeţean Timiş va aloca primii bani pentru exproprieri în scopul lărgirii DJ 691, între autostrada A1 şi Timişoara. Au fost aprobate și condițiile în care mașinile vor circula pe respectivul tronson.“ Noi vrem ca traficul ce se desfășoară acum în Dumbrăvița, să nu se desfășoare pe două benzi, ci să se desfășoare pe patru, respectând aceleași reguli. E un proiect de dezvoltare, de fluidizare. Am prevăzut astăzi un punct fix în care se spune că autocamioanele nu au cum să treacă prin Dumbrăvița”, a explicat Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Timiș.

Pentru terenurile din zona autostrăzii A1 s-au alocat 1,4 milioane de lei. Reprezentantii CJ Timis spun că proprietarii de terenuri care nu vor dori să le vândă ar putea ajunge în instanță, întrucât zona va fi declarată zonă de interes public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here