Universitatea de Vest din Timișoara, din nou în topul celor mai bune universități din lume!

Conform celei de-a 14-a ediții a clasificării QS University Rankings, Universitatea de Vest din Timișoara este din nou prezentă în topul celor mai bune universități din lume.

La nivel mondial au fost evaluate peste 4000 de universități din 84 de țări, dintre acestea doar 959 fiind incluse in clasamentul final. Din România, patru universități sunt prezente în această clasificare internațională, toate fiind membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Rezultatele obținute mențin instituția între primele trei universități din țară în ceea ce privește scorul total obținut la toți cei șase indicatori de performanță. La doi dintre indicatori (numărul total de studenți și numărul de studenți străini), UVT se poziționează pe locul doi la nivel național. La indicatorul privind reputația în rândul comunității academice internaționale, Universitatea se poziționează pe locul trei la nivel național, iar la ceilalți indicatori (reputația în rândul angajatorilor, numărul de citări și numărul cadrelor didactice internaționale), UVT ocupă locul patru în țară.

Potrivit Raportului QS University Rankings, prin poziția obținută în clasificarea pentru anul 2018, Universitatea de Vest din Timișoara se află în topul celor 3% instituții de învățământ superior din lume, ținând cont de faptul că în prezent există aproximativ 26.000 de universități la nivel mondial.

Evaluarea a presupus analiza specializată a răspunsurilor la studiile anuale ale QS cu privire la reputația în rândul comunității academice și la reputația în rândul angajatorilor. Astfel, au fost interpretate peste 75.000 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaționale cu privire la activitatea de cercetare științifică și aproape 40.000 de răspunsuri ale angajatorilor din întreaga lume cu privire la absolvenții instituțiilor de învățământ superior evaluate. De asemenea, s-a evaluat gradul de internaționalizare (cadre didactice și studenți), numărul total de studenți, precum și numărul citărilor lucrărilor de cercetare științifică, prin analiza informațiilor indexate în baza de date bibliografică și bibliometrică Scopus a Elsevier. Astfel, QS a analizat peste 75 de milioane de citări a mai mult de 12 milioane de lucrări științifice de cercetare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here