În perioada 31 mai – 4 iunie 2021, UVT organizează programul „UVT GREEN WEEK 2021: Economia Circulară în context european”. UVT desfășoară acest program în calitate de partener oficial în cadrul evenimentului organizat de Uniunea Europeană: „EU GREEN WEEK 2021”.

Dintre activitățile semnificative desfășurate în această săptămână, dedicate mediului și ecologiei, mâine, 3 iunie 2021, începând de la ora 12, în zona verde cu acces lateral terenului de baschet UVT (lângă sala de sport), va fi inaugurată Grădina Urbană UVT, eveniment la care avem plăcerea de a vă invita să participați. La evenimentul de inaugurare va participa rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, președintele Senatului UVT, Anton Trăilescu, alături de experții peisagiști care au participat la elaborarea conceptului Grădinii Urbane de la UVT, precum și de cadre didactice și studenți.

Acest nou proiect de amenajare ecologică a zonei de Grădină Urbană a UVT propune un concept de amenajare peisagistică și mobilare urbană a curții exterioare, cu integrarea de funcțiuni mixte, destinate educației formale și informale, pentru reciclarea, recircularea și experimentarea resurselor locale, pentru creșterea și diversificarea biodiversității urbane și integrarea culturilor de hrană slow-food, astfel ca să fie realizată transformarea curții într-un ecosistem prin integrarea principiilor de dezvoltare durabilă.

În perimetrul existent, soluția de amenajare peisagistică propune un plan care să dezvolte funcțiuni productive, cu o grădină de legume, gard fructifer, arbuști productivi, dar și un pavilion tip amfiteatru în aer liber, un pavilion natural și o suprafață dedicată evenimentelor. Micro-peisajul va pune accent pe conștientizarea importanței spațiilor verzi complexe – multifuncționale și a grădinilor urbane ca alternativă la agricultura industrială și consumatorism, conținând spatii pentru evenimente și relaxare.

Articolul precedentTeatrul Național din Timișoara prezintă spectacolul Jungla TéVé, producție a Teatrului Dramaturgilor Români!
Articolul următorZiua Mondială a Mediului, celebrată la Universitatea Politehnica Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.