Statutul de instituție de elită în cercetare al Universității Politehnica Timișoara este reconfirmat prin recentul premiu obținut de domnii Radu-Emil Precup, Mircea-Bogdan Rădac și Stefan Preitl la Gala Scopus Awards, organizată pentru a doua oară de Elsevier în România.

Cele trei cadre didactice ale Universității Politehnica Timișoara au fost recompensate cu premiul „Elsevier Scopus Award for Excellence in Global Contribution”, pentru cercetare în domeniile: conducerea și ingineria sistemelor, inteligență artificială, inginerie electrică și electronică.

După decernarea premiului, profesorul Radu-Emil Precup a adresat, în numele celor trei premianți, următoarele cuvinte participanților la Gală: „Felicităm celelalte două echipe care au fost nominalizate și mulțumim grupului Elsevier pentru iniţiativă și pentru efortul depus în organizarea acestui eveniment. Suntem onorați că am obţinut premiul „Scopus for Excellence in Global Contribution” și considerăm că este o recunoaștere a muncii noastre, începută în urmă cu mai mult de 25 de ani. În prezent am constituit o echipă bine închegată, în care lucrează cot la cot trei generații. Amintesc unii dintre tineri: Claudia-Adina Bojan-Dragoș, Alexandra-Iulia Szedlak-Stînean, Radu-Codruţ David, Raul-Cristian Roman, Elena-Lorena Hedrea și unii dintre cei cu experienţă: Adriana Albu și Florin Drăgan. Rezultatele premiate se încadrează în domeniul automaticii, în subdomeniile reglare automată (automatic control) și optimizare, în care dezvoltăm tehnici de reglare, optimizare și modelare a sistemelor, cu diverse grade de inteligență artificială. Mulțumim Universității Politehnica Timișoara și Departamentului de Automatică și Informatică Aplicată pentru sprijinul constant și ne dorim ca premiul să reprezinte o motivație de a continua pe acest drum”.

Reamintim că în anul 2015, ȋntr-un clasament realizat de Scopus, Radu-Emil Precup a fost desemnat cel mai bun cercetător din lume în domeniul automaticii, iar în anul 2016, echipa profesorului Radu-Emil Precup a obținut premiul „Grigore Moisil“ al Academiei Române, la secţiunea „Stiinţa şi tehnologia informaţiei”, pentru grup de trei lucrări: „Contribuţii la optimizarea sistemelor fuzzy”. Totodată, profesorul Precup a primit în 2015 premiul Excelenței în cercetare din partea Universității Politehnica Timișoara, deschizând seria premilor pe care conducerea UPT le acordă pentru recunoașterea și sprijinirea cercetătorilor de elită ai instituției.

Articolul precedentDoi austrieci, amendați pentru că au vandalizat jardinierele de pe Podul Michelangelo!
Articolul următorGest inexplicabil al unei tinere de 17 ani din Lugoj! Și-a pus capăt zilelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.