Universitatea Politehnica Timișoara pregătește viitorii antreprenori din rândurile studenților   

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Societatea Antreprenorială Studențească InoHubUPT a desfășurat în luna noiembrie 2020 un bootcamp pentru viitorii antreprenori Start-up Your Future eveniment care și-a propus să sprijine studenții UPT în lansarea propriului business dar și să creeze o rețea profesională de tineri antreprenori din rândurile studenților UPT, rețea care să contribuie ea însăși la organizarea unor viitoare evenimente de acest gen: https://sas.upt.ro/bootcamp.

Pe baza cursurilor cu specific antreprenorial la care au mai participat, dar şi a ideilor originale de afaceri pe care le-au descris pe scurt, au fost aleşi 15 studenţi din mai multe facultăţi, atât de la ciclul licenţă cât şi master, care au participat la cele două săptămâni de bootcamp. Sesiunile s-au desfășurat atât sincron, live pe Zoom cu trainerii, dar și asincron, prin activități pe care participanții le-au realizat pe Campusul Virtual al UPT.

Inițial, studenții și-au autoevaluat cele 10 aptitudini antreprenoriale prin Profilul BP10 de la Gallup. Apoi au învățat importanța acțiunii și inițiativei în lansarea unui business propriu, printr-o simulare virtuală creată de Universitatea Harvard. Următoarele sesiuni au constat în punerea rapidă „pe hârtie” a planului de afaceri, folosind metoda Lean Canvas, dar și arta adresării de întrebări potențialilor clienți, printr-o altă simulare virtuală, care le-a permis să experimenteze discuția cu clienții într-un mediu sigur. Ultimele sesiuni au fost dedicate dezbaterii ideilor proprii cu studenți ai UPT care au reușit deja cu start-up-ul lor dar și discuției cu investitori din comunitatea locală.

Printre traineri s-au numărat Dani Rada, co-fondator al start-up-ului Pe Șleau și Andrei Cosmin Munteanu, CEO al cunoscutei comunități Cowork Timișoara. Mentori în cadrul bootcamp-ului au fost Ciprian Man, business angel la Growceanu, co-fondator al agenției de digital marketing EBIG și liderul operațiunilor din țară ale companiei Fintech Unifiedpost, și Ștefan Iarca, absolvent UPT și co-fondator XVision, un sistem software de analiză automată a radiografiilor, bazat pe algoritmi de inteligenţă artificială.

„Pentru mine, acest bootcamp a fost unic. De când eram în liceu îmi doream să învăț despre domeniul antreprenoriatului. În timpul sesiunilor am întâlnit persoane foarte faine si foarte dedicate, lucru ce m-a motivat să continui mai departe cu proiectul meu. Mă bucur că în sfârșit am înțeles cum trebuie să pornească un start-up. Aș repeta oricând această experiență și de aceea o recomand foarte mult”, a declarat Lucian Godeanu, participant în cadrul evenimentului.

Bootcamp-ul a fost coordonat de Liviu Cădariu-Brăiloiu, prorector UPT, iar la implementarea acestuia au contribuit Silviu Vert, Vlad Mihăescu și Ion Panfilii.

Bootcamp-ul Start-up Your Future face parte din seria evenimentelor dedicate Centenarului Universității Politehnica Timișoara – Politehnica 100 și aniversării a 100 de ani de învățământ universitar în Banat, celebrând și spiritul inovativ și antreprenorial demonstrat de-a lungul timpului de membrii comunității academice din UPT.

Proiectul a fost cofinanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2020.

Informații despre bootcamp sunt disponibile la următoarele adrese:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here