Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului a fost gazda unei întâlniri între instituţiile din subordinea Ministerului Agriculturii, primari şi fermieri. Scopul principal al întâlnirii a fost prezentarea oportunităţilor de finanţare, însă agricultorii şi fermierii timişeni nu au ezitat să se plângă de birocraţia din sistem.

„Este un eveniment organizat de universitatea noastră cu administraţia locală, administraţia centrală şi inclusiv instituţiile care sunt implicate în zona de finanţare, zona de gestionare pentru ceea ce înseamnă problematică agricolă, Direcţia Agricolă, AFIR, APIA şi primăriile prezente. Mă bucur că am beneficiat de prezenţa celor de la Ministerul Agriculturii care au transmis un mesaj celor interesaţi pe zona aceasta, în atragerea de fonduri, şi celor care ulterior vor fi interesaţi să aplice pentru finanţarea proiectelor de interes”, spune Cosmin Popescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului.

„Mă bucur că USAMVBT a reuşit să strângă sub cupola ei tot ceea ce înseamnă Ministerul Agriculturii, Camera de Comerţ, primari, fermieri, finanţatori în agricultură, iar din partea societăţii civile, cei care am adus aproape 100 de milioane de euro în această zonă, bani europeni, pentru a putea dezvolta acest domeniu am avut rugămintea ca domnul ministru să se ducă la Bucureşti cu mesajul ca banii Ministerului Agriculturii să se ducă şi să se revadă în bunăstarea populaţiei. Trebuie Minsterul să găsească formula în care să sprijine micii producători, să găsească forme de asociere şi de creare a unor brand-uri locale, astfel încât sub aceste brand-uri locale banii care vin de la minister, munca românilor, să se regăsească pe tarabe, iar în marile oraşe să se bucure cu această muncă depusă de fermieri la sat”, spune Cătălin Tiuch, preşedinte GAL.

Maricel Dima, secretar de stat în Ministerul Agriculturii are numai cuvinte de laudă pentru fermierii din Timiş şi asta pentru că judeţul este pe primul loc în ceea ce priveşte atragerea de fonduri, fiind lider în România.

„Judeţul Timiş, din punct de vedere al atragerii fondurilor europene la această dată este unul dintre judeţele cele mai performante. Aveţi numărul cel mai mare de GAL-uri (grupuri de acţiune locală) pe zona de lider din România la nivel judeţean, asta pune ceva, aveţi şi o suprafaţă importană agricolă comparativ cu alte judeţe. Una peste asta important este ca pe pilonul 1 banii să ajungă la timp şi au ajuns la timp, iar pe pilonul 2 lucrurile se derulează în condiţii mult mai bune, iar rezultatele sunt peşte aşteptări”, spune Maricel Floricel Dima, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii.

Articolul precedentVreţi să ştiţi mai multe despre economia circulară? CCIAT organizează worskhop-ul “GO CIRCULAR”
Articolul următordm drogerie markt investește din nou în Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.