Cea de-a 5-a ediție a Taberei de Robotică UVT Open Robotics Intelligent Grid va avea loc în perioada 6-10 septembrie, având ca temă “The future city of tomorrow”. Evenimentul este realizat de UVT, alături de echipa de robotică CSH din cadrul Colegiului Național Pedagogic “Carmen Sylva” Timișoara.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Competițiile de robotică sunt o invitație deschisă, adresată cu precădere tinerilor liceeni, pentru a-și proba creativitatea și inventivitatea în construirea noilor roboți, funcționali și deplin versatili. Suntem conștienți că proiectul Taberei de Robotică Open Robotics Intelligent Grid a evoluat și s-a dezvoltat organic, datorită pasiunii speciale pe care participanții o au pentru lumea roboticii. Publicul timișorean va avea ocazia să admire din nou precizia și ingeniozitata cu care echipele participante își vor conduce roboții, în cadrul competiției desfășurată pe parcursul zilei de 9 septembrie. Mai apoi, vă așteptăm la UVT, în seara aceleiași zile, pentru o ceremonie de premiere în care publicul îi va aprecia pe competitorii echipelor participante. Vă așteptăm într-un spațiu urban al viitorului, dedicat pasiunii pentru roboți!”

În cadrul evenimentului, 150 de elevi, membri ai echipelor de robotică din licee din întreaga țară, se vor implica activ în pregătirea de workshop-uri și competiții pe echipe, alături de voluntari. Timp de 48 de ore, acești tineri talentați își vor pune imaginația și priceperea în construirea de roboți care urmează să se încadreze în tema specificată. Detaliile legate de temă vor fi dezvăluite în dimineața competiției.

Pe parcursul celor 48 de ore, echipele vor lucra în cadrul procesului construirii roboților și vor participa la workshop-uri oferite de companii locale din Timișoara. Aceste sesiuni vor aborda subiecte legate de inovație și tehnologie.
În data de 9 septembrie, începând cu ora 10:00, competiția va avea loc Iulius Mall, nivel etaj. Fiecare echipă va susține 6 meciuri, având oportunitatea de a demonstra abilitățile roboților pe care i-au creat pe parcursul taberei.

Ceremonia de premiere va avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara, în data de 9 septembrie, începând cu ora 19:30. În aceeași seară, va fi anunțată și tema pentru concursul internațional de robotică FIRST Tech Challenge, o competiție ce reprezintă un moment așteptat de toate echipele prezente, care obțin în fiecare an rezultate notabile, atât la nivel național, cât și internațional.

Articolul precedentFemeie amendată pentru că a abanondat un câine
Articolul următorUPT are profesori de valoare! Research.com a dat publicității primul ranking în care sunt incluse și instituții de învățământ superior din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.