Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Arte și Design, anunță începerea proiectului cultural DESIGN TALKS_02. Consolidarea antreprenorialului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului.

Proiectul presupune organizarea a două evenimente cultural-educative: Workshop și Conferință, după care vor urma o expoziție și lansarea catalogului Design Talks 2022.

Datele cronologice vor fi:
• Workshop: 19-20 octombrie 2022 / între orele 12 – 16
• Conferință: 10 noiembrie 2022 / între orele 12 – 16

Locația evenimentelor: Galeria Mansarda FAD (Timișoara, Str. Oituz, nr. 4).

Workshop-ul „Diferit-Invaziv” descrie succint termenul de ”guerilla”, folosit în advertising, și presupune implementarea unor idei creative de publicitate de tip Guerilla pe una din cele trei direcții: branduri locale, evenimente locale, noțiuni de cultură civică (consumul sustenabil, păstrarea spațiului curat, empatia, sănătate, etc.). Designerii, studenții FAD, au rolul de a găsi soluții creative de rezolvare a necesităților expuse în raport cu spațiul urban.

Conferința continuă sesiunea anterioară Design Talks_01 / 2021 și aduce într-un dialog comun studenții actuali sau alumni, antreprenorii din zona creativă, personalități locale definitorii pentru specializările Design și Arte Aplicate. Prin materialele susținute și în cadrul discuțiilor organizate vor fi evidențiate cunoștințe și informații din domeniu, cu scopul de a dezvolta competențele și abilitățile studenților. Conferința se va încheia cu vernisajul lucrărilor din cadrul workshop-ului și cu lansarea catalogului, care va integra o sinteză a sesiunilor de comunicări, articole și interviuri.

Articolul precedentTimișoara, gazdă pentru prima reuniune din România a E³UDRES²
Articolul următorDragoș Iliescu este primul invitat al UVT în cadrul noii serii de conferințe „Conectați la Viitor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.