Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Arte și Design, organizează vernisajul expoziției „Genealogia realităților subiective”, care va avea loc luni, 24 octombrie 2022, la ora 14, în spațiul din cadrul Parlamentului European (Spinelli 3D Distribution Area, Bruxelles).

Această expoziție se înscrie într-o serie de evenimente culturale organizate la Bruxelles, pe care UVT le-a inițiat cu trei ani în urmă și care au debutat prin Expoziția de fotografii „30”, în care au fost evocate cele mai importante momente ale Revoluției Române (desfășurată în perioada 16 – 22 decembrie 2019).

Expoziția propune o selecție de lucrări realizate de absolvenți ai programelor de master ale Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, care demonstrează dublul potențial al limbajului vizual – de a vorbi despre realitate și de a crea noi realități.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Iată că seria de evenimente culturale „La UVT, Cultura este Capitală!” își găsește o nouă extindere, într-o instituție centrală a Uniunii Europene, în spațiul Parlamentului European din Bruxelles. Este o ocazie perfectă de a prezenta la nivel european, europarlamentarilor din celelalte 26 de state componente ale UE, dar și publicului larg, operele artistice de înalt nivel ale școlii de artă timișorene. Cu această ocazie, vom promova talentele timișorene, ducând în capitala europeană, în același timp, mesajul artistic al României, pentru toți iubitorii artelor vizuale.”

Articolul precedentAquatim preia serviciile de apă și canalizare din Giroc
Articolul următorTimișoara, gazdă pentru prima reuniune din România a E³UDRES²

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.