Fundația Cărturești, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, organizează a 15-a ediție a binecunoscutului eveniment Street Delivery. În weekend-ul 18-19 septembrie, timișorenii sunt așteptați în grădina urbană a Universității de Vest din Timișoara, precum și în spațiile adiacente acesteia, la o serie de talk-uri, lansări de carte, activități sportive și ateliere menite să stârnească imaginația.

Cea de-a XV-a ediție Street Delivery Timișoara, denumită generic Leapșa!, reimaginează oraşul prin ochii copiilor, cu abilitatea lor minunată de a transforma orice creangă, orice colţ de parcare, orice loc abandonat într-un regat fantastic: E timpul bucuriei, al (re)descoperirii şi al recuperării!

Ca în fiecare an, evenimentul are inclus în program muzică și artist talks cu scriitori timișoreni dintre cei mai importanți. De asemenea, mai mulți studenți de la Facultatea de Arte și Design vor propune momente artistice în grădina urbană.

Despre eveniment, rectorul Universității Marilen Gabriel Pirtea a declarat: „Cu o săptămână înainte de deschiderea anului școlar, UVT devine pentru un weekend întreg cel mai mare spațiu de joacă și creativitate din Timișoara. Suntem consecvenți, „La UVT, Cultura este Capitală!”, iar cei mai tineri dintre timișoreni sunt și ei vizați de evenimentele noastre. Liceenii, copiii de toate vârstele, merită să fie atrași în universul culturii, de aceea deschidem porțile pentru ei și organizăm evenimente captivante, care să le trezească interesul pentru artă și lectură. Ediția acestui an a festivalului Street Delivery este o ocazie unică de a fi împreună, după o perioadă în care izolarea a fost un leit-motiv îngrijorător. Desigur, îi așteptăm pe timișorenii de toate vârstele să intre în lumea ludică a Street Delivery.”

Festivalul se va desfășura în grădina urbană și în parcările din fața sediului central al Universității de Vest, la adresa: Bulevardul Vasile Pârvan nr. 4.

Accesul la evenimente se va face conform normelor sanitare în vigoare.

Articolul precedentUn bănățean demn de cinste! A găsit o sumă mare de bani și a predat-o Poliției
Articolul următorNumărul cazurilor de COVID, în continuă creştere! Aproape 4.500, de ieri până azi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.