Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) revine și în acest an universitar cu un amplu program de sprijin pentru elevii din întreaga țară, format din sesiuni de pregătire pentru examenul de bacalaureat, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală și consiliere individuală în carieră.

În noua ediție a programului „UVT pentru elevi” elevi beneficiază de mai multe pachete educaționale, fiecare dintre acestea urmând să completeze dimensiunile intereselor viitorilor candidați la
studenție. Este vorba despre:

programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat;
concursurile pentru elevi organizate de facultățile UVT;
programul de webinare de dezvoltare personală pentru elevi susținut de
Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC);
serviciile de consiliere individuală pentru elevi, oferite de Centrul de
Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC);
platforma de testare psiho-vocațională YTM.ro;
școala de vară pentru elevi West Summer University.

La conferința de lansare a programului integrat „UVT pentru elevi”, a participat rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, dar și conf.univ.dr. Mădălin Bunoiu, prorector UVT responsabil cu strategia academică și relația cu studenții, dl. Marin Popescu, director al Departamentului pentru Relaţia cu Mediul Preuniversitar din UVT, și dr. Vlad Cherecheș, director al Departamentului Managementul Calității din UVT. Ca invitați, au participat la eveniment doamna prof. Aura Codruța Danielescu, Inspector Școlar General la ISJ Timiș, președintele Consiliului Județean al Elevilor Timiș, Alexandru Pau, președintele Asociației Județene a Elevilor, Luca Munteanu, dar și președinta OSUT, studenta Roxana Matei.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Este datoria noastră să purtăm flacăra educației, purtată din mediul preuniversitar până la cel universitar. UVT este singura universitate care a instituționalizat un departament specializat în relația cu mediul preuniversitar. Sunt ani buni de când realizăm pregătirea gratuită pentru examenul de bacalaureat, dar oferim și consiliere și orientare profesională, pentru cariere de viitor. Oferim burse și oportunități de evoluție în divese arii științifice, prin toate concursurile organizate de cele unsprezece facultăți, dar și prin departamentul specializat în pregătirea viitorilor profesori. Nu în ultimul rând, oferim gratuit platforma YTM.ro, pentru testare și consiliere vocațională, dar și școala de vară West Summer University (WSU), devenită deja tradițională. Este foarte important ca elevii să știe ca odată ce ajung studenți la UVT, au șanse foarte mari de a reuși în viață.”

Prof. Aura Codruța Danielescu, Inspector Școlar General la ISJ Timiș: „Mulțumesc pentru invitație, apreciez colaborarea cu Universitatea de Vest din Timișoara. Găsesc multe activități frumoase și utile în programul pe care UVT îl oferă, cu multe activități în care elevii se pregătesc pentru viață, cu o consiliere foarte utilă, care poate că este mai puțin reprezentată în preuniversitar și din acest motiv deosebit de valoroasă. Noi promovăm spre toți elevii din județul Timiș aceste activități ale UVT, pentru ca elevii să se pregătească tot mai bine, pentru viitorul lor de studenți.”

Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat va debuta în data de 9 martie 2024, urmând să fie organizate sesiuni de pregătire săptămânal, sâmbăta, până la finalul lunii iunie, pentru toate disciplinele pentru care elevii urmează să susțină probe scrise.

Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din UVT va începe cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, în data de 13 martie 2024, urmând ca timp de 8 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15:00, să fie abordată o nouă tematică.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 28 de concursuri pentru elevi, din 17 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții.

Nu în ultimul rând, UVT propune și o oportunitate care se adresează elevilor din clasele a X-a și a XI-a: școala de vară West Summer University (WSU). Ediția WSU din anul 2024 se va desfășura în perioada 18 iulie – 3 august 2024.

Mai multe informaţii şi formulare de înscriere găsiţi pe site-ul universităţii.

Articolul precedentRețelele de apă și canalizare din Timișoara – prioritatea Aquatim. Unde se lucrează în zilele următoare
Articolul următorSCMUPT 2024, competiția studențească de aplicații mobile care îi trimite pe câștigători la Barcelona

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.