UVT organizează cea de a opta ediție a Conferinței naționale „Cultura și educația azi”

Universitatea de Vest din Timişoara, prin Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, anunță organizarea celei de-a opta ediții a Conferinței naționale „Cultura și educația azi”, la care vă invită să participați, un proiect finanțat de Consiliul Județean Timiș prin intermediul Programului de finanțare nerambursabilă „TimCultura 2022”.

Evenimentul va fi organizat sâmbătă, 26 noiembrie 2022 (după programul alăturat, în care sunt incluse și linkurile de acces online). Conferința se va derula în format hibrid, fiind anunțată participarea a peste 350 de participanți elevi, studenți, doctoranzi și cadre didactice din mediul preuniversitar și universitar, din țară și din afara țării.

Conferința își propune să reunească într-un spațiu comun teoreticieni, practicieni și studenți din domeniul formării cadrelor didactice, în scopul identificării unor soluții pentru îmbunătățirea, consolidarea și implementarea bunelor practici în formarea cadrelor didactice. În deschiderea conferinței, începând de la ora 10, în Amfiteatrul A11 al Universității de Vest din Timișoara sunt așteptați să ia cuvântul prorectorul Universității de Vest din Timișoara, conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu, președintele CJ Timiș, Alin Adrian Nica, inspectorul școlar general IȘJ Timiș, prof. Aura Danielescu, directorul DPPD – UVT, conf. univ. dr. Marian D. Ilie și președinta OSUT, Andreea Argeșanu.

În plenul conferinței vor fi prezentate șapte comunicări având ca tematică predarea și exemple de bună practică. Lucrările conferinței vor continua cu nouă workshopuri tematice în cadrul cărora vor fi prezentate, analizate și discutate cele 33 de secvențe filmate în timpul activităților desfășurate de participanți cu elevii, în proiectele lecțiilor filmate. Din aceste 33 de proiecte de lecție cu secvență filmată, în ultima parte a conferinței vor fi premiate cele mai valoroase 10 proiecte, care au fost în prealabil evaluate și clasificate de către specialiști ai Unității de Cercetare în Educație a Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație din cadrul Ministerului Educației și Cercetării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.