Ȋn perioada 24-28 octombrie 2022, Universitatea de Vest din Timișoara, prin Biroul Erasmus din cadrul Departamentului de Relaţii Internaţionale, organizează cea de-a XI-a ediţie a evenimentului anual, deja tradiţional, Erasmus International Week @ West University of Timişoara, declarat în repetate rânduri model de bune practici la nivel naţional.

Această ediţie cu titlul „Internationalization of Higher Education in 2022-2023 and beyond— Focus on Ukraine” este dedicată participării colegilor noştri de la universităţile partenere Erasmus+ din Ucraina – ca primă şi momentan unică iniţiativă de acest fel la nivelul României. UVT oferă, prin intermediul proiectelor de mobilităţi pe care le gestionează, granturi individuale Erasmus+ tuturor participanţilor nominalizaţi de către instituţiile partenere din Ucraina.

Un total de 27 de cadre didactice şi personal administrativ din cadrul a 11 instituții de învățământ superior din Ucraina participă în cursul acestei săptămâni la activităţi de predare în cadrul unora dintre facultăţile UVT sau sesiuni de formare profesională susţinute de experţi UVT. De asemenea, programul include workshop-uri pe tematica internaţionalizării învăţământului superior, dar şi sesiuni informative privind programul Erasmus+ susţinute de experţi din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Programul a fost conceput astfel încât să răspundă intereselor şi nevoilor participanților: mobilităţile internaţionale în noul program Erasmus+, programul Visiting@WUT, strategii de internaţionalizare şi redefinirea relaţiilor internaţionale în învăţământul superior pe timp de criză, sau iniţiativa European Universities. Astfel de acţiuni aduc valoare adăugată experienţei profesionale a participanţilor din Ucraina, dar şi a colegilor din UVT ce intră în contact cu ei, într-o altă formă de internaţionalizare, chiar acasă.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Universitatea de Vest din Timișoara îşi demonstrează disponibilitatea de a sprijini concret universităţile din Ucraina, mai ales în această perioadă de instabilitate și lipsă de previzibilitate. Am ajuns la un format ajustat al programului Erasmus International Week @West University of Timişoara, mai adaptat la noile condiţii şi nevoi din învăţământul superior regional şi european, unde ne asumăm contribuţii semnificative privind viitorul colaborărilor internaţionale. UVT a pus constant la dispoziţie sprijin partenerilor instituţionali din Ucraina în această perioadă de criză şi va continua să facă acest lucru. De altfel, la propunerea instituţiei noastre, Universitatea din Cernăuţi a devenit universitate asociată alianţei europene UNITA, printre ai cărei membrii fondatori se numără Universitatea de Vest din Timişoara”.

Articolul precedentProgram plin şi variat la Filarmonică: Evenimentele lunii noiembrie
Articolul următorRazie blitz pentru a descoperi pietonii şi bicicliştii indisciplinaţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.