student bursier UVT

Universitatea de Vest din Timişoara, pe locul şase în ţară în cadrul topului URAP. Aceasta a obținut cea mai bună clasare în cadrul topului University Ranking by Academic Performance, un clasament mondial al instituțiilor de învățământ superior realizat pe baza performanțelor academice.

Topul URAP utilizează indicatori cantitativi (numărul de articole publicate și impactul cercetărilor științifice prin numărul de citări), cât și indicatori calitativi privind impactul cercetărilor științifice la nivel internațional. De asemenea, se iau în calcul colaborările științifice cu cercetători de peste graniță, calculat prin numărul articolelor publicate împreună cu omologi din străinătate.”Topul demonstrează că producem material științific de calitate, munca specialiștilor din universitate fiind recunoscută la nivel internațional prin preluarea rezultatelor în lucrări din toată lumea. Cercetători din mai toate colțurile lumii apelează la ceea ce se lucrează în UVT, fiind un bun indicator că la noi în universitate calitatea este prioritară. Resursa umană și infrastructura de cercetare sunt doar două elemente care fac diferența. Dacă se investește în aceste două sectoare, vin și rezultatele”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Clasamentul a luat în considerare numărul de lucrări publicate și indexate în Web of Science, criteriu după care se măsoară cantitatea și dinamica activității de cercetare dintr-o universitate. S-a ținut cont, de asemenea, de numărul citărilor indexate și de impactul publicațiilor asupra altor cercetători.

Obiectivul principal al URAP este de a dezvolta un sistem de clasificare internaţional pentru universităţi bazat pe performanţele academice determinate de calitatea şi cantitatea publicaţiilor.

Universitatea de Vest din Timişoara este cea mai mare instituţie academică din vestul ţării, cu peste 16.000 de studenţi şi aproape 1.000 de cadre didactice.

Articolul precedentCampania de strângere a brazilor de Crăciun în Giroc și Chișoda
Articolul următorElevii Liceului Lenau s-au mutat în spații noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.