Valeriu Steriu: “Fuziunea UNPR-PMP nu este în pericol”

Președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, Valeriu Steriu, dă asigurări că fuziunea partidelor UNPR – PMP nu este în niciun pericol.

Prin intermediul unui comunicat de presă, acesta a lansat acuzații împotriva unui grup restrâns de disidenți care încearcă să manipuleze membri UNPR.“Se încearcă manipularea membrilor UNPR pentru interesele unui grup restrâns. Trebuie precizat foarte clar că fuziunea dintre UNPR și PMP nu este în niciun pericol pentru că instanța judecătorească a respins, ieri, 17 noiembrie, intervenția unor foști membri UNPR. Practic, nu mai există nicio cale de atac la adresa fuziunii. În mod mincinos și manipulator, s-a comunicat suspendarea fuziunii, când, de fapt, magistrații au decis suspendarea contestațiilor aduse fuziunii UNPR-PMP, măsură de natură să vină în ajutorul procesului de definitivare a fuziunii. În acest moment asistăm strict la o întârziere birocratică, generată de termenele instanței, care va fi fixat în zilele următoare”.

În plus, președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară face un apel către toți consilierii locali ai UNPR să se detașeze de încercările de influență ale “acestor impostori, care țin ședințe și reuniuni fantomă”.“În al doilea rând, trebuie spus că actualele zbateri politice ale unor auto-proclamați disidenți din UNPR, nu sunt decât mașinațiunile a câtorva foști președinți de organizații, ceea ce îi face să nu fie reprezentativi nici din punct de vedere politic, nici din punct de vedere electoral. Cei care se revendică și se proclamă în prezent drept liderii salvatori ai UNPR sunt, în fapt, proveniți din PP-DD și nu au nimic în comun cu spiritul UNPR, fiind până nu de mult, chiar adversari politici ai UNPR. Recentele demersuri apărute în spațiul public sunt făcute în ciuda voinței manifestate de miile de delegați UNPR și PMP de la Congresul de fuziune din iulie. Miza acestui grup sunt aleșii locali ai UNPR, pe care încearcă să-i dirijeze ca să le servească intereselor personale sau de grup. Fac un apel către toți consilierii locali ai UNPR să se detașeze de încercările de influență ale acestor impostori, care țin ședințe și reuniuni fantomă! Fac un apel către toți aleșii locali ai UNPR să rămână alături de liderii lor județeni sau regionali care candidează pe listele PMP și să nu fie victime ale unui război de culise demarat de niște oameni supărați că au pierdut șansa de a se înfrupta încă patru ani de zile din resursele Parlamentului. Împreună cu colegii mei din conducerea legitimă a UNPR și PMP, analizez inclusiv posibilitatea introducerii unor plângeri penale pentru uzurparea calității oficiale împotriva celor care abuzează de o calitate pe care nu o dețin de drept și de fapt”, transmite Valeriu Steriu, președinte executiv PMP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here