Asociația „Verde de Banat” derulează proiectul „Verde pentru suflet”, prin care, lunar, sunt duse pachete cu cele necesare traiului zilnic persoanelor vârstnice și celor cu probleme sociale, în Ținutul Pădurenilor, la interferența județelor Timiș și Hunedoara.

În weekend-ul trecut, echipele de voluntari ai Asociației Verde de Banat, împreună cu cei de la Clubul Lions Deva Sarmizegetusa au ajuns în satele Ruda, Bunila, Plop, Meria, Lunca Cernii, Negoiu, Gura Bordului, Merişorul de Munte, Boia Bârzii, Muncelu Mic, Copileţ, Fereg și Poieniţa Tomii.

Au fost distribuite 100 de pachete familiilor și persoanelor cu venituri foarte mici, în vârstă sau cu probleme de sănătate. Pachetele conțin alimente neperisabile, produse de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte în stare bună, obiecte gospodărești.

„Aici trăiesc comunități mici, multe pe cale să se stingă, unde doar câțiva bunici mai însuflețesc frumusețea locurilor. De multe ori uitați ori neglijați, bătrânii continuă să trăiască după legile firii, să mențină tradițiile și obiceiurile care au dat sute de ani ritmul activităților de zi cu zi. Drumul până la ei este adesea dificil de parcurs și, mai ales în perioada de iarnă, rămân adesea izolați de restul lumii și sunt nevoiți să își drămuiască proviziile, și așa destul de modeste. Cu toate greutățile, nu se plâng și continuă să muncească, atât cât îi lasă anii mulți pe care îi poartă cu demnitate. Din donații, sponsorizări și cu ajutorul oamenilor generoși, pregătim lună de lună pachete cu alimente neperisabile și obiecte sau haine în stare bună, care să le facă viața mai ușoară bunicilor din munți. Ei se bucură de fiecare mic ajutor, dar fericirea lor cea mare vine din vorba blândă și clipele de atenție pe care le dăruim”, spune Iosif Martinescu, președintele Asociației Verde de Banat.

Articolul precedentÎnceput friguros de Martie în Banat
Articolul următorNoile cazuri Covid, în scădere! Se întrevede luminiţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.