Vești bune! Cele două tramvaie reabilitate vor fi puse în circulație de Ziua Transportului Public

tramvaie reabilitate Tm

Primele două tramvaie reabilitate vor fi verificate pentru a intra în circulaţie la Timişoara. Acestea au fost aduse, pe platformă în oraș încă de acum câteva zile.

Autoritățile locale au decis ca cele două tramvaie modernizate sa circule pe străzile orașului începând cu data de 8 iulie, când se sărbătorește Ziua Transportului în comun. Potrivit primarului, noile tramvaie respectă toate normele europene în domeniul transportului în comun, fiind schimbate în unele cazuri inclusiv roți și osii care nu erau prevăzute în proiectul inițial, fără a genera costuri suplimentare.

Garniturile reabilitate au exteriorul vopsit în alb-violet, caroserie nouă, scaune, noi sisteme de acţionare şi frânare, instalaţie de climatizare, de încălzire a scaunelor, sisteme de supraveghere video şi Internet gratuit pentru călători. „Nu exclud să fie gata pe 8 iulie, de Ziua Transportului Public în Timișoara. Vrem să facem un eveniment frumos, tocmai pentru a sublinia cât de important este transportul public într-un oraş. Sunt făcute la cele mai înalte standarde şi sunt noi într-o proporţie mai mare decât ne-am propus. Până şi roţile şi osiile au fost schimbate cu unele noi. Firmele au ajuns la concluzia că mai bine pun altele noi. Din tramvaiele vechi s-a păstrat doar platforma, șasiul, în rest totul este nou. Putem vorbi practic despre un nou model de tramvai «made in Romania»”, spune primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Municipalitatea şi-a propus să reabiliteze 30 de tramvaie în patru ani.

(Sursa foto: www.debanat.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here