Raft-supermarket

Vești bune! Mâncarea se ieftineşte de astăzi. TVA-ul la alimente scade de la 24% la 9%, astfel că românii ar urma să găsească produse mai ieftine pe rafturi. Preţurile la alimente, dar şi la băuturile nealcoolice ar trebui să fie mai mici cu 12,5%.

Conform prevederilor ce intră în vigoare, reducerea TVA se va aplica pentru animale şi păsări vii, din specii domestice, carne, peşti şi crustacee, moluşte şi alte nevertebrate acvatice, lapte şi produse lactate, ouă de păsări, miere naturală, alte produse comestibile de origine animală, plante vii utilizate ca alimente destinate consumului uman sau animal, legume, rădăcini şi tuberculi, alimentare, fructe comestibile, coji de citrice sau de pepeni, cafea, ceai, mirodenii, cereale, produse ale industriei morăritului.

Atunci când bunurile se vând ca pachete cu alte bunuri, respectiv dacă se vând două produse unul alimentar și altul nealimentar, facturarea se va aplica cu cota diferențiată pentru fiecare produs.

Cota redusă de TVA va fi aplicată și în cazul în care un produs alimentar este utilizat ca materie primă în alte scopuri, cum ar fi producerea de cosmetice, băuturi alcoolice, atâta timp cât acestea sunt pentru consumul uman sau animal. TVA de 9% se va aplica din 1 iunie și asupra serviciilor de restaurant și de catering, cu excepția băuturilor alcoolice, se menționează în recenta ordonanță.

Tot de luni, au loc şi alte schimbări majore. Una dintre măsurile aşteptate să intre în vigoare este dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, la 84 de lei.

Articolul precedentJuniorii timișoreni au parte de cea mai mare petrecere de 1 iunie
Articolul următorDouăzeci de zimbri vor ajunge în această lună în Munții Țarcu

1 COMENTARIU

  1. Este bine daca se ieftinesc produsele,numai ca nu toti vor ieftini,de exemplu sant comune unde nu vine nimeni sa controleze,IAR daca vin isi IAU dreptul si pleaca,asta am vazut-o. Din nou coruptia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.