Vezi motivul pentru care nu se pot plimba timișorenii cu vaporașele pe Bega

 

Timișorenii care doresc să se plimbe cu vaporașele pe Bega mai au de așteptat. Autorităţile locale nu pot administra canalul pentru transport.

Deși era anunțată data de 1 aprilie prima zi a inaugurării vaporașelor, se pare că mai avem de așteptat. Potrivit edilului Robu, totul se întâmplă din pricina unui concurs de canotaj care are loc în aceste zile, pe Bega.“În momentul de față sunt trei vaporașe la apă și nu circulă de astăzi pentru că se desfășoară Campionatul Național de caiac-canoe, altfel această conferință se desfășura pe vaporaș. De îndată ce trece campionatul, vom face cursa inaugurală 2017. (…) Eu  nu mă ocup de aceste detalii. Mi s-a spus că s-au îndeplinit toate condițiile”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Achiziția celor șapte ambarcațiuni face parte dintr-un amplu proiect european, care a inclus și amenajarea malurilor Begăi. Cele şapte vaporașe sunt administrate de R.A.T.T. Valoarea totală a acestora este de 6,9 milioane de lei fără TVA. Nouă stații au fost amenajate în acest sens, în cadrul proiectului de reabilitare a malurilor Begăi. Este vorba despre stațiile la Podul Mihai Viteazul, Podul Dacilor, Podul Decebal, Podul Michelangelo, Podul Mitropolit Andrei Şaguna (Tinereţii), Podul Traian, Podul Ştefan cel Mare, în dreptul străzii Vulturilor şi la Podul Modoş.

Ambarcațiunile vor circula în regim de agrement, iar prețul unui bilet va fi de un leu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here